Tobbe          Nicke        Söderberg
                                             Emil

Avb, Adam, Pajsan, Fille (mer känd som !)

Lagledare Linus och Alle

I alla stora uppgörelser som t.ex. Champions League så följs den första matchen av ett returmöte, så även mötet mellan Unnaryd och Hällabäck.
Returmötet mellan de båda lagen skedde idag den 16 mars exakt 4 veckor efter den första matchen. Om man ska tala om rättvisa så får man väl kalla detta för rättvist då HIF vann första matchen med 1 – 0 och Unnaryd det andra mötet med 1 – 0.

Idag bjöds spelarna på en alldeles förträfflig plan och med sol över Örnavallen var det inte svårt att njuta både som spelare och publik. Unnaryd som i första matchen blev mer eller mindre utspelade av gästerna bjöd nu upp till ett mycket bättre spel. Mittfältspelet som tidigare var HIF:s till 100% hade nu jämnats ut betydligt. Unnaryd kom nu till spel med en helt annan inställning men det var ändå HIF som hade övertag i det mesta på plan i första halvlek. Unnaryd spottade upp sig i andra halvlek och fick sitt ledningsmål efter 67 minuter, det var den enda missen i HIF:s försvar. Sen gick luften ur Unnaryd eller orken närmare bestämt och resten av matchen såg ut som i första halvlek med kanske ännu mer övertag i spel från HIF:s sida. Totalt gick hörnorna till HIF med 11 – 1 och hela 5 hörnor kom till på c:a 17 minuter i slutet av andra halvlek.

1:a halvlek
Det var HIF som startade bäst och både Emil och Erik hade skott som räddades till hörnor inom de första 4 minuterna. Dessa ledde inte till några farligheter.
I 5:e fick Unnaryd sin enda hörna. Den var också helt ofarlig och backlinjen i HIF kunde lätt rensa bort bollen.
I 11:e var Emil så när att komma helt fri med målvakten från halva plan men en spark under foten från en back i Unnaryd slog hål på kontringen.
Backspelet var mycket bra i HIF och Unnaryd kom aldrig fram i några farligheter. Dessutom pressade HIF mycket hårt i sina anfall till stort besvär för hemmalaget.
I 21:a måttar Bogge ett bra inlägg från sin vänsterback som nickas strax över ribban. Minuten senare matar Bogge åter ett inlägg nu till Magnus men utan resultat.
Unnaryds målvakt spelade ganska långt ut. Detta upptäckte Nicke i 24:e och sköt ett lobbskott som styrdes strax utanför målvaktens vänstra stolpe och nästa hörna kom. Också den slutade utan mål.
Ny hörna för HIF i 28:e. Den farligaste situation som Unnaryd skapade i första kom i 35:e då John i målet tappade en räddning rakt ut i banan där en vilt rusande unnarydsforward kom men även den faran röjdes undan av backlinjen.
I 43:e skickar Viktor in ett bra inlägg som avslutas med ett bra skott som gick utanför. Halvleken avslutas med ett skott av Emil.

I halvtidsvilan stod det 0 – 0 i mål, 1 – 4 i hörnor och inga varningar var utdelade.

2:a halvlek
Redan i 46:e slår Emil ett inlägg som Viktor träffar bra men utanför mål.
Matchens enda varning går till Unnaryd när spelare nr 6 går lite hårt åt en HIF:are detta sker i 47:e. Unnaryd sträcker nu på sig och har hela 3 tillfällen i rad att göra ett ledningsmål men HIF:backarna står i rätt position samtliga gånger. Emil lyckas tillförskansa sig 2 hörnor i 52:a men båda rann ut i sanden. Unnaryd tar över spelet i 57:e pressar på och tar ut de sista krafterna. Detta stressar inte HIF som i 58:e spelar fram Nicke som åter försöker att lobba över målvakten. Även denna lobb går utanför. Ny hörna för HIF i 60:e. Bara minuten senare är Unnaryds målvakt överspelad när Emil krutar på och det är en back som räddar på mållinjen.
Så kommer då det enda misstaget i HIF:s försvar när Unnaryd störtar fram med tre spelare mot HIF:s två backar. Alldeles för enkelt kan Unnaryd göra 1 – 0 mitt i en tom bur i 67:e.
Unnaryd tappar nu luften totalt och det är HIF som tar över igen och skapar inte mindre än 5 hörnor mellan den 70:e och den 87:e minuterna där den tredje var väldigt nära att resultera i mål.
Matchen avslutas med ett mycket bra skott av Erik, som tyvärr inte det heller går i mål.

Slutresultat
Mål 1 – 0
Hörnor 1 – 11
Varningar 1 – 0

En mycket bra dag med sol och spel på ett perfekt underlag mot ett mycket bättre lag var behållningen från denna lördag. Här ser man vad en bra tränare (Inge Karlsson) kan åstadkomma på bara 4 veckor.
Mycket bättre mittfältsspel och högre och bättre press i anfallen. Det hindrade inte att HIF var det bättre laget generellt sett men problemet kvarstår i laget, nämligen att göra mål på de chanser som bjuds.

Alla lagdelar i HIF fungerade bra med undantag av en miss i backlinjen och ”oförmågan” att göra mål.

Nu är de ”betydelselösa” matcherna slut och på nästa söndag börjar ”allvaret” på Gisle IP:s konstgräs mot Nissafors IS.

Publik c:a 40 pers.