fredag 29 mars 2013

Hällabäcks IF - Burseryds IF 2-1

Man kan inte annat än att bli oerhört förvånad över den uppslutning vi alla fick åtnjuta då det största derbyt genom tiderna genomfördes mellan HIF och BIF och där det klart bästa laget vann.
Gisle IP hade samlat betydligt > 100 personer denna kyliga skärtorsdag som lät höra sig i den mörka kvällen. Där fanns trumpet, tryckluftshorn och inte minst trumma som dunkade på under hela matchen.
Mycket sång (kanske inte så vacker) men ändå upplyftande för stämningen hördes också matchen igenom. Alla spelarna tror jag hade någon i publiken med nära anknytning. Där fanns också prominenta personer som HIF:s ordförande, den ställföreträdande begravningsentreprenören och inte minst Snodden o Anki.
Det var inte utan att spelarna på vänstra kanten i HIF blev lite påverkade i andra halvlek då väldoft av öl spred sig ett tiotal meter in på planen.
Detta blev verkligen den höjdpunkt som alla hade talat om i månader. Inramningen var fantastisk och det var inte alltid som domarsignalen hördes ut till långlinjen mot spelarbåsen.
Det allra bästa var i alla fall HIF:s spel som fick oss i publiken att leva med som aldrig förr.

1:a halvlek
De första tio minuterna böljade spelet något fram och tillbaka. Erik var naturligtvis framme redan i 3:e och avlossade ett skott. I 5:e fick Erik tre chanser på sig att göra mål efter HIF:s första hörna. Anfallen avlöste varandra från båda håll under några minuter och i 12:e fick BIF sin första hörna.
HIF tog nu över mer och mer. Magnus spelar fram Erik och Dennis var också framme liksom Niklas efter framspel av Erik. Allt detta under de nästkommande åtta minuterna.
Erik spelar fram Niklas och i nästa minut uppstår det näst intill kalabalik i BIF:s straffområde men gästerna kan till slut få undan bollen. John i målet som hade en lite olycklig dag förra matchen var nu stjärnmålvakt. Han räddade vid tre tillfällen under matchen målet genom att tippa ut bra anlagda skott utanför stolpar och över ribban. Samtliga dessa hade säkert gått i mål om han inte nått dem. Den första kom i 30:e.
Henrik fick äran att lägga en frispark tio meter in på gästernas planhalva ända ute vid långlinjen. Detta gjorde han med en perfekt lyra som någon nickar mot mål som sedan efter några touchar Erik kan kruta in till 1 – 0 detta sker i 32:a. Erik har därefter två tillfällen igen där han i 36:e är helt ren med målvakten men bollen vill inte in. Halvleken avslutas med att HIF får två hörnor i 42:a resp. 43:e.

I pausvilan är ställningen
Mål  1 – 0
Hörnor  3 – 2
Varningar  0 – 0

2:a halvlek
Nu startar lagen i slowmotion det enda som sker de första tretton minuterna är att domaren delar ut 4 varningar. Den första går till Tobias i 51:e de övriga tre till BIF i 53:e, 56:e och i 58:e.
Det är HIF som tar tag i spelet igen och i 18:e spelar Niklas fram sin storebror Joakim som med en cykelspark sånär fick in bollen. Hade det lyckats kunde det blivit årets mål men förargligt nog går bollen strax utanför BIF:s vänstra stolpe. Efter ett lite sparkar hit och dit i HIF:s straffområde går bollen ut till Johan på vänstersidan, han ser en fri Erik högt upp på sin sida måttar ett perfekt uppspel till honom vilken tar emot och vänder och slår en mycket fin passning mitt emellan BIF:s mittbackar till Dennis som kan kruta på och göra 2 – 0 i 72:a minuten. Svårare än så är det inte att få bollen med två passningar från eget straffområde till mål i motståndarnas bur. Erik är sen åter fri med målvakten två minuter senare. Så kommer Johns andra perfekta tippning i 75:e. och BIF får hörna. HIF radar nu upp tre hörnor på raken i 77:e, 78:e och i 81:a.
Så får då BIF chansen att reducera. Det är en boll som touchar någon backs axel och domaren blåst följdriktigt straff. BIF slår straffen i mål i 83:e till ställningen 2 – 1. Så krånglar Viktor sig till en hörna efter hårt arbete på denna HIF två chanser till skott där det sista blir till en ribbträff. HIF får en hörna till och i 88:e gör John det sista av de tre riktigt bra räddningar en hörna för BIF
Halvleken avslutas med att Filip blir varnad.

Slutställning
Mål 2 – 1 (HIF Erik o Dennis)
Hörnor 8 – 4
Varningar 2 – 3

En betydligt mer spännande match än det förra mötet i kuppen men HIF skulle/kunde gjort minst en två tre mål till. BIF däremot fick bra utdelning i antal mål.
Epitetet bäste spelare på plan vill jag ge till Dennis Good som slet som aldrig förr matchen igenom. Tillsammans med Nicklas gav inte Dennis BIF någon lugn o ro på innermittfältet. Erik är ju också en slitvarg utan dess like. Det är ju inte för inte som han får så många måltillfällen. Givetvis har HIF oerhört starka mittbackar ja hela laget får MVG (så heter det väl inte längre)
Jag tycker dock att Dennis får lite mer beröm än övriga.