lördag 9 mars 2013

Förfest 3. Ifk Gislaved borta.

Veckodagarna flyger iväg och vi har återigen kommit fram till en ny helg. Helg innebär nuförtiden match för alla spelare, ledare och sorkar i Hällabäcks IF, och så kommer det vara ett tag framöver. Glädjande!

Några ord om träningen i veckan.

Våra målvakter har lärt sig det här med att spela inomhus nu. De har varit duktiga hela tiden men det märks nu att de fått några träningar i kroppen och tagit ytterligare steg. John insåg i onsdags att det inte går att sälja något i Burseryd efter kl 8 så han stängde butiken då. Han var nästintill omutlig och släppte bara in några få bollar för att höja självförtroendet hos motståndarlaget. Adam visade i matchen mot aif att han även behärskar spelet på stor plan då han svarade för några räddningar i absoluta Ravelli-klass!

Annars är känsla att truppen för tillfället är djupt nertränade. Tränare Honk kör stenhårt med sina mannar och det surras redan i korridorerna om att oddset på att Honk får lämna sin post som tränare innan påsk är rekordlågt. En anonym spelare ska enligt en säker källa kommit till mig och sagt:
"-Jag orkar inte mer, jag sover inte på nätterna, skriv det på bloggen!"
Honken har i förtroende sagt till mig:
"-Jag tycker vuxna människor ska klara 20 min fys i veckan! Skriv inte detta på bloggen bara!"
"Det finns en spricka i allt det är så ljuset kommer in" är ett fint Leonard Cohen-citat. Vi får se hur stor sprickan är och hur detta slutar. 

Nu till matchen imorgon.

Imorgon väntar vår blivande seriekollega IFK Gislaved i årets tredje träningsmatch. Det vi vet om denna legendariska förening är in princip ingenting. Jag gick in på smalandsfotbollen och kan där läsa mig till att laget kom två i förra årets div 6 Gislaved. Detta innebar kval upp till div 5. I första runda gav de FC Dardania på nöten inför 170 ivriga fans på Nissavallen och gick vidare till omgång 2.  Där stötte IFK däremot på patrull i form av Hinneryds IF (läs Pajken!). HIF tog platsen i div 5 och IFK får kämpa vidare i div 6. För övrigt finns ingen information att ta del av om IFK på nätet.

HIF har som vanligt ett antal spelare borta men de får skylla sig själva.
John får chansen i målet vilket han är väl värd efter sina fina insatser på träningarna.
Mange P får flytta ut på högerbacken medan tränare Honk och Maen tar en varsin mittbacksposition. Ute till vänster i backlinjen startar Bogge. Detta är en rutinerade backuppsättning med en gemensam ålder som är närmre 140 än 120.
Skägget tar steget upp som sittande mittfältare och kamperar där tillsammans med Mårtensson.
Framför denna välväxta duo ligger Nicke som gubben i lådan. På vänsterkanten ska Söderberg fira stora triumfer med sin snabbhet och på högerkanten kommer Barcken springa och skjuta på allt som rullar!
Längst fram har vi vår egen Gunnar Nordahl, nämligen Daniel "Dala" "Il Pompiere" Karlsson.
(Den som kan sin Gunnar Nordahl vet att han kallades Il Pompiere (brandmannen). Han kallades även Il Cannoniere (skyttekungen), men där är inte Dala än).

På bänken har vi Jonny, Good, Adam, Fille, Ljungan. (Här får du gå in och redigera om jag missat någon Honken).

Matchen spelas även denna helg på Gisle IP. Söndag kl 17.00 är det som gäller! Det är riktigt kul att det kommer så många och tittar! Framåt HIF!!

// #6 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar