söndag 3 mars 2013

Anderstorps IF - Hällabäcks IF

Så var HIF:s andra förfest spelad. Våra tankar om att detta skulle bli en tuff match besannades, AIF avgick med segern och det med 6-1 (4-1). Matchen spelades på konstgräset på Gisle IP i ett helt fantastiskt vårväder.

Att AIF var lite nervösa inför denna match märktes direkt, redan innan matchen försökte man psyka HIF då man inte dök upp på avtalad tid för att öppna upp omklädningsrummet, vilket innebar seg väntan i korridoren för HIF:s mannar och en aning kortare uppvärmning än vad man hade tänkt sig.

Så till matchen...
Det för dagen helblåa Hällabäck började matchen piggast och styrde matchen de inledande 10-15 minuterna. Någon halvchans skapades och när Nicke slet sig förbi AIF:s backlinje och slog ett inlägg till Tobbe så var 0-1 riktigt nära, men tyvärr fick Tobbe inte riktigt träff med pannan och bollen smet utanför målvaktens vänstra stolpe. Successivt börja AIF ta sig in i matchen. Vi hamnar lite för långt ifrån våra motståndare och spelet förflyttade sig mestadels till vår planhalva. Adam som vaktade målet även denna dag höll laget kvar i matchen med ett par riktigt fina räddningar i mitten på första halvlek, men efter ca 30 minuter skulle han få kapituler då Karl Josefsson i AIF fick ett läge i höjd med straffområdeslinjen och sköt ett välplacerat skott till höger om Adam, 1-0. Kort därefter kom även 2-0 och 3-0. Båda dessa mål kändes väldigt billiga där vi slår felpass i helt fel läge och detta utnyttjar AIF och ställer om snabbt. Reduceringen skulle dock komma. Nicke slår en hörna som dimper ner vid bortre stolpen och efter lite oreda i målområdet så klackar David (en av dagens mittbackar) in bollen till 3-1. Tyvärr skulle även 4-1 komma innan halvtidsvilan.

Även om vi förlorar den andra halva av matchen också, så vill jag nog påstå att vi står upp lite bättre de sista 45. Vi kommer lite närmare våra motståndare och mer rätt i våra positioner, att AIF gör ett par byten på duktiga spelare hjälper säkert till. Detta var troligtvis det bästa motståndet vi får möta i år, beroende på hur det går i Smålandscupen, och det tar vi lärdom av. AIF har en mycket stark offensiv med Pajje, Dadic och Josefsson och detta fick vi känna på idag. Denna trio kommer att ställa till det för många lag i div 4 i år, det skulle förvåna mig om inte AIF är med och slåss på den över halvan i sin serie i år.

Vad det gäller HIF så ska vi inte dra för stora slutsatser av denna förlust. En del spelare borta och en nykomponerad backlinje sedan sist gjorde nog sitt. Att vi inte orkar rent fysiskt har ju sina förklaringar då vi valt att träna med måtta, dock ska det sägas att en del HIF-spelare ändå står sig väl konditionsmässigt. Till kommande matcher vill vi se ett bättre passningsspel och att vi hittar mer rätt i våra positioner så vi kommer närmare motståndarna och ger dom lite mindre tid.
Match nummer två är avklarad och detta kommer bara att bli bättre och bättre.
I dagens match tycker jag att Nicke och Erik tar ett stort ansvar vilket är roligt att se. Jocke gör en bra match på sin kant och hoppas att du kommer hem ofta för att spela med oss, inte alla lag i div 6 Småland som har Norgeproffs i laget.

Tack till våra supportrar som kom denna söndagsförmiddag för att stötta oss. När ni kommer och börjar plocka fram era blåa HIF-prylar så blir vi mer taggade. Till Söderbergs egna lilla fanclub vill jag bara säga "fortsätt skrik på honom" hoppas bara inte han blir allför nervös.

//Coach

1 kommentar:

  1. inte vanlogt att hif blir sjuka ? är de chipset? ;)

    SvaraRadera