måndag 25 mars 2013

Nissafors IS - Hällabäcks IF

Så är då ”Korea Cup” (Smålandskuppen) igång för Hällabäcks IF. En match som totalt ägdes av HIF i de första 70 minuterna. Där Anfallaren Erik gjorde 4 mål på¨17 minuter i andra halvlek, alltså mer än Hat trick.
Det har förutspåtts att Nissafors ska vara det största hotet för Hällabäck i deras ambition att vinna div. 6. I så fall blir det mycket enklare att vinna serien än befarat. Nissafors hade inte ett anfall värt namnet förrän de gjorde sitt första mål i 62:a minuten. När ställningen hade blivit 4 – 1 tappade HIF gnistan inte för att orken tog slut, utan för att man var säker på en klar seger. Ett par felaktiga beslut i så väl backlinjen som hos John i målet gjorde att det blev nerv i matchen när ställningen blev 3 – 4 och det återstod 2 minuter.

1:a halvlek
HIF började sin vana trogen i en total dominans. De första 7 minuterna vann HIF alla bollar, i denna ambition tog David i lite för mycket och blev varnad.
NIS hade inte varit över halva plan med kontroll över bollen förrän det hade gått 9 minuter.
Det ena anfallet efter det andra gjorde att HIF formligen pepprade NIS målbur och trakten strax utanför densamma. NIS målvakt fick bjuda på många fina räddningar, den avsevärt bästa kom när 2 minut återstod av första, då målis tippade Tobias skott från nära håll i stolpen. Varningar delades ut till NIS dels i 20:e och i 44:e

I halvtidsvilan stod det:
Mål 0 – 0
Hörnor 0 – 1
Varningar 2 – 1

2:a halvlek
Andra halvlek började som den första slutade med hög dominans från HIF:s sida skillnaden var bara att nu blev det mål på anfallen.
I 47:e spelade Nicke fram Erik som kunde dundra in 0 – 1 och i 51:a får Dennis på ett bra skott som inte kunde rensas undan utan Erik kunde forcera in 0 – 2.
Ett antal fina passningar göra att Erik åter kommer till skott. Detta sker i 54:e och ställningen blir 0 – 3. Hat trick från Erik på 7 minuter Är det flyt eller. Erik har fler skott i denna sekvens men NIS målvakt är för bra.
När det gått 62 minuter står John med vikten på ”fel” fot och tvingas göra en foträddning detta är inte NIS sena att utnyttja och reducerar till 1 – 3.
HIF tappar inte greppet för detta utan Nicke spelar fram Erik igen så att han får göra sitt fjärde mål i 64:e till 1 – 4. HIF slappnar nu av i vetskap om att man kan göra som man vill i stort sett, men som alltid straffar detta sig direkt. Inom loppet av 8 minuter tillskansar sig NIS hela tre hörnor. De tidigare konstanta anfallet går nu över till ströanfall istället men det saknas inte målchanser för HIF. Erik, Dennis och Nicke skjuter alla i ett av dessa och den nyinbytte offensive vänsterbacken Jonny får även han till ett bra skott som dock går utanför. Ytterligare 2 hörnor till HIF och en till NIS delades ut. Sen kommer två billiga mål för NIS 2 – 4 i 80:e och 3 – 4 i 88:e. Mål som var väldigt onödiga att släppa till. Matchen slutade 3 – 4 och i de efterföljande straffarna som alltid läggs i gruppspel i kupper gjorde NIS 3  och HIF 2 mål. Denna straffläggning har inget värde alls om man bara vinner sina matcher i gruppspelet.

Matchen
Mål 3 – 4 (HIF samtliga av Erik)
Hörnor 3 – 3
Varningar 2 – 1 (David)

Efter att ha dominerat totalt på plan i 70 minuter kan det ändå sluta med fiasko om inte alla tar sig i kragen och inser att en match varar i 90 minuter. Det räcker inte att halva laget gör detta utan kräver ett resolut spel av alla hela matchen. Det var ingen sprudlande glädje i omklädningsrummet efter vinsten man funderade mest på vilken sång man skulle ha efter seger.

Vinsten är ändå ett faktum och det gläds vi åt. Våren hade inte kommit till Spångamon i Nissafors så därför spelades matchen på Gisle IP:s konstgräs.

Publik var inte så stor men John hade en högljudd klack.