Erik.        Emil

Bänk: Mackan, Honken, Palm, Ljungan, Maen

Ledning: Honken, Maen, Uffe, Pajsan

Den gigantiska kampen som utspelades på Långaryds Sorkavall blev lika dramatisk som både coach och jag förutspådde. Det är obegripligt att Kulltorp endast har en poäng på de tre första matcherna i serien.
Med en total dominans i första halvlek där HIF inte tilläts att gå över mittlinjen mer än ett fåtal gånger var ställningen ändå oavgjord efter 45 minuter och båda lagen hade gjort 2 mål vardera.
För att bättre beskriva Kulltorps övertag spelmässigt kan nämnas att de vann hörnorna i matchen med hela 13 – 4.
Otaliga är de räddningar som Adam fick göra och ett så hårt tryck mot backlinjen har inte skådats tidigare i år. HIF hade dessutom en helt ny mittbackskonstellation med Christoffer och Anders vilka skötte sig med den äran. Som så många gånger förr är HIF fantastiska på att vända underläge till seger och den sista halvtimmen var det HIF som höll i taktpinnen.

1:a halvlek
Erik hade placerats på topp idag för att inte bli indragen i en massa närkamper och därmed riskera att få en varning och bli avstängd till mötet med BIF.
KGoIF hade det absolut bästa spelet i stort sett under hela första halvlek. HIF fick trots det den första hörnan redan i 2:a sen var det Kulltorp ända fram till den 21:a då HIF åter fick en hörna. Johan slog ett långt uppspel till Erik som lyckades komma fri och sätta 1 – 0 i den 23:e. Två minuter senare kunde Christoffer Sedin i Kulltorp sätt in kvitteringen till 1 – 1. Kulltorp fick en hörna i 26:e och där ett skott mot mål olyckligt träffade Niklas på armen vilket följdes av en varning. Straff till gästerna dömdes ut och lagkaptenen Samuel Elmersson slog in straffen i 28:e till 1 – 2. Nu formligen exploderade hörnantalet för Kulltorp. På tio minuter skapade de inte mindre än fem stycken och HIF:s försvar var mycket hårt pressat. Så kom varning nr två för HIF. Det var Calle som fick denna i 41:a och i 42:a fick Martin Petersson i Kulltorp en också. Erik gjorde ett mycket bra arbete på topp och i 45:e fick han en boll från Linus som han tråcklade in till 2 – 2. Ett psykologiskt mycket viktigt mål, nu kunde andra halvlek starta om från scratch.

Halvtidsresultat
Mål   2 – 2
Hörnor   2 – 9
Varningar   2 – 1

2:a halvlek
Redan i 47:e revs Calle omkull när han skulle skjuta in ledningsmålet och domaren dömde åter straff nu för HIF och varnade Jonas Lidén i KGoIF. Erik som ville fullborda sitt hat trick la upp bollen och sköt säkert in straffen till 3 – 2. Två minuter senare var det ytterst nära att HIF ökade på målskörden men den uteblev. Spelet böljade nu något fram och tillbaka men det var ändå HIF som dominerade. Varningarna duggade nu tätt. Johan fick en i 81:a, Erik fick en helt obegriplig varning i 84:e som inte ens domaren kunde ge någon förklaring till efter matchen då coach frågade efter anledningen. Genom en domarmiss blir Erik nu avstängd till den så viktiga matchen mot BIF. Så i slutminuten fick Calle en varning till och därmed ett rött kort. Det betyder att Calle också blir avstängd till mötet med BIF. En för Kulltorp olycklig målvaktsskada som gått upp igen gjorde att de fick byta målvakt i den 83:e minuten. Avslutningsvis hade HIF åter vänt ett underläge till seger.

Slutresultat
Mål   3 – 2
Ass   Johan o Linus
Hörnor   4 – 13
Varningar   5 – 2 (HIF; Calle 2, Niklas, Johan o Erik)
Rött   Calle

Att lyckas göra två mål i första halvlek trots att man är helt utspelade av gästerna är bar det helt fantastiskt och att efter att varit inne i omklädningsrummet en kvart, komma ut och ta tag i matchen och dessutom vinna en så tät drabbning måste höra till ovanligheterna. HIF visade på nytt hur viktigt det är att ha bästa konditionen och kunna avsluta en match i bra tempo. Fotboll är ju inte alltid rättvist men det var HIF som hade bäst hand med fru Fortuna. Helt obegripligt ligger Kulltorp på den näst sista platsen i tabellen efter tre omgångar. HIF däremot ligger i topp utan att ha tappat en enda poäng. Alla i HIF skötte sig oklanderligt.
Samuel Elmersson utsågs till gästernas bäste spelare och naturligtvis fick Erik priset i HIF efter sitt hat trick.

Sju varningar finns inte att dela ut i denna match som präglades av juste spel men trots det ville domaren Muzafer Turkovic att det skulle vara så. Assisterande domarna var återigen bra.

Ett femtontal Sorkar förgyllde stämningen för sitt älskade lag med sång och trumma.