torsdag 17 april 2014

Försäsongen 2014

Med mindre än en vecka kvar till seriepremiären så är det läge att summera försäsongen och blicka lite framåt.

-Det andra året är alltid svårast!, sa en gubbe till mig samtidigt som han skrockade lite lätt.
-Möjligt, men då blir det roligare att vinna, sa jag lite på skoj och mycket på allvar.
Gubben önskade lycka till och gick vidare.

Visst har gubben rätt, andra året är svårare (jag vet att det låter klyschigt men en klyscha är en klyscha för att det stämmer) och frågorna är många. Kommer laget fortsätta ställa upp i samma utsträckning? Kommer sponsorerna hänga på ett år till? Är sorkarna och all annan publik lika taggade i år? Och alla dessa baksidor och ljumskar...håller dom en säsong till? Hur blir det med matchstället, kommer tröjorna vara stora nog under heeeela långa säsongen? Med en sommar som vi hade förra året är svaret NEJ här!

Jodå, coacha mfl har redan fått känna på svårigheterna med den andra säsongen under försäsongen. I alla fall till viss del. Vid några tillfällen har truppen på 32-34 man (alltid lika oklart hur många vi egentligen är) knappt räckt till. Störst kris var det nog i matchen mot Reftele då Linus och Alle räddade oss från förödmjukelsen att behöva låna en spelare. Så långt hade vi aldrig gått men det var väldigt nära den gången...

Överlag så har matchandet gått sådär under vintern. Växjö-cupen blev inte vad vi hade tänkt då det var som förgjort att göra mål. Det vi tar med oss från denna cup var mest träningen på att skälla på en stackars ensam domare. Detta är inget som vi är stolta över då vi i verkligheten är extremt mjuka och (för att inte tala om!) mysiga pojkar. Vi bad givetvis domaren om ursäkt efter varje match och lovade även att bättra oss.

Övriga matcher har varit ömsom vin ömsom vatten och vad coach Holmgren har fått ut av detta vet han bara själv. Vi är i alla fall vidare i Smålandscupen och där kommer vi stöta på Gnosjö IF nästa gång. Detta är ett lag som många spelare i HIF har ett något ont öga till efter några tuffa matcher i Sgoif-tröjan 2008. Denna match vill ingen missa!

På tisdag är det först dags för seriepremiär tillika hemmapremiär för HIF. Det är nu det börjar på allvar. Det är nu vi ska visa att den andra säsongen inte bara är svårare utan även roligare. Laget ser för tillfället (innan påskhelgen!!) oförskämt piggt ut och Holmgren kommer troligen ha en drös av spelare att välja mellan. Hur som helst så spelar alltid bästa laget när HIF har match!

Vi hoppas givetvis att alla ni som följde och stöttade oss på alla olika sätt redan förra året fortsätter med detta i år. Börja med att sluta upp redan nu på tisdag och hjälp oss att få en härlig start på seriespelet!

Det är vi som är Hällabäck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar