söndag 13 april 2014

Skeppshults BK - Hällabäcks IF 1-4 (0-2)

Laget:
                       John (snyggast i keps)
Mackan. Dennis. Stoffe. Johan
Ljungan. Pajje.    Danne. Bullen
               Jovan.   Söderberg

Bänken: Emil, Mange J, Anders, Erik

Ledning: Bogge
Massör: Uffe

Efter att ha beskådat Skeppshult mot HIF i Smålanskuppen, kändes det inte speciellt spännande att se detta möte i repris i fredags den 11/4.
SBK hade dock spetsat till laget en aning och ställde upp med ett spel som bestod av 9 backar och 1 anfallare. Målvakten var också utbytt till en bättre förmåga.
Det var faktiskt SBK som fick den första hörnan i matchen. Men efter den var det slut på hörnor för SBK och HIF vann denna kamp med 11 – 1.
Jovan och Viktor stod för två mål var och såg riktigt heta ut annars var det lite lojt från HIF:s sida på en plan som inte var riktigt lättspelad. (SBK:s tuviga och obultade A-plan)

1:a halvlek
Efter att SBK fått den första hörnan i 5:e, tog HIF över och det var inte många gånger som SBK hade kontroll över spelet på sin övre halva av planen. Hörnorna duggade tätt för HIF och i 10:e spelade Pär-Johan fram Jovan som kunde göra 0 – 1. Det var Jovan och Viktor som var mest aktiva i de farliga avsluten. Pär-Johan kunde inte vara tyst i 21:a och fick en varning. SBK:s första skott mot mål kom i den 32:a och sen var det HIF igen. I 43:e spelade Pär-Johan åter fram Jovan som lätt kunde sätta 0 – 2.

Halvtidsresultat
Mål   0 – 2
Hörnor   1 – 6
Varningar   0 – 1

2:a halvlek
Det byttes ganska friskt mellan de få spelare som fanns att tillgå för HIF. Emil, som inte spelat sedan inomhuskuppen i Växjö, spelade hela 2:a halvlek. Målkänslan hade inte kommit tillbaka ännu men han avlossade ett bra skott i 52:a. SBK:s enmansanfall lyckades efter en långboll snubbla sig förbi tre HIF-backar på ett underligt sätt i 56:e och komma fri med HIF:s målvakt och gjorde 1 – 2. Som sagt, Jovan och Viktor var på bettet och sånär ökade de på ledningen i 60:e. Fem minuter senare kunde dock Viktor, utan hjälp, göra 1 – 3. Det finaste anfallet som HIF hade, kom i 69:e då Stefan, Sebastian och Emil hade ett mycket fint samspel som tyvärr inte ökade målkvoten. I 75:e spelade Emil fram Viktor som kunde sätta slutresultatet till 1 – 4. Den sista kvarten regnade formligen hörnorna ner över HIF men det var SBK som hade den sista chansen när den helt frie anfallaren dessutom drog målvakten i HIF men satte bollen i stolpen.

Slutresultat
Mål   1 – 4  (Jovan 2 och Viktor 2)
Hörnor   1 – 11
Varningar   0 – 1 (Pär-Johan)
Assits   (Pär-Johan 2 och Emil)

En uddlös match på en väldigt ojämn plan men med en bra domare.

Jag måste nog läsa mina referat nästa år för att över huvud taget komma ihåg denna ”drabbning”. Det vill verkligen till att HIF taggar upp ett par tre växlar till söndag då Kärda står för motståndet i Smålandskuppen.

Ett tiotal trevligt högljudda Sorkar var noga med att städa upp efter sig.


Thorbjörn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar