Erik.       Emil

Bänk: Söderberg, Fille, Jocke, Bullen, Johan

Ledning: Honken, Maen, Uffe

Mötet mellan Kärda IF och Hällabäcks IF slutade 1 – 2  (0 – 1)
Matchen blev om möjligt mer dramatisk än när de båda lagen möttes i Smålandskuppen där HIF också vann. Senast var det KIF som fick spela med en man mindre på plan nu blev det HIF som fick genomföra de sista 42 minuterna med en man mindre. HIF lyckades trots decimeringen av manskap att spela 1 – 1 under denna period. Obesegrade och i serieledning efter två omg. är betydligt mer än man hade kunnat hoppas på.

Första halvlek var HIF bäst och dominerade mittfältet totalt, trots att Niklas inte kom till spel. Andra halvlek blev inte sämre därför att alla tog större ansvar i laget och visade åter att de är det bäst tränade laget. Med en man mindre gick uppspelen från backlinjen ofta över mittfält och Kärdas backlinje så att HIF kunde anfalla med både mittfält och anfallare. Ett smart drag som gjorde matchen så dramatisk som man kan önska.
Tyvärr blåstes matchen sönder och inte mindre än 7 varningar delades ut. Mer än hälften var kamp om bollen och borde inte gett mer än möjligen frispark.

1:a halvlek
Redan i 3:e fick HIF sin första hörna där Emil fick träff på bollen med pannan. Tyvärr gick bollen över mål. Så började utdelningen av varningar. Den första gick till Dennis i 4:e. Efter lite ställningskrig kom nu Kärda i sitt första anfall i 11:e som avslutades med ett hårt skott som Adam fick händerna på och kunde tippa strax över ribban till hörna. Efter bara en minut till fick Kärda åter en hörna som inte resulterade i något mål. Carl-Oskar fick en fin möjlighet i 19:e framspelad av Erik. Kärda hade siktet sämre inställt än HIF och sköt flera skott mycket högt eller långt utanför. Så i 24:e kom första målet. Det var Dennis som spelade fram Erik som lätt kunde sätta 0 – 1. Någon hörna från båda lagen följde och så i den 35:e var det åter dags för de gula korten. Nu delades det ut två samtidigt. För HIF var det Per-Johan och för Kärda var den David Gustavsson. Endast två minuter senare blev det åter viftning med det gula. Nu drabbades Martin Carlsson i Kärda. Efter en hörna i 40:e för HIF blev det kalabalik i hemmalagets straffområde efter många skott där bollen bara var centimeter från mållinjen lyckades Kärda rensa undan. I 44:e stal Erik bollen i ett uppspel från Kärda och avancerade mot mål men han blev störd av en kärdaback och bollen blev lätt att rädda för målvakten. Den sista som hände i första halvlek var att Kärda fick sin fjärde hörna.

Halvtidsresultat
Mål   0 – 1
Hörnor   4 – 3
Varningar   2 – 2

2:a halvlek
Det kunde inte börjat sämre för HIF. Per-Johan fick nämligen sitt andra gula kort och därmed ett rött som betydde att HIF fick spela resten av matchen med en man mindre på plan. Detta kom redan i 48:e. Kärda startade nu massiva attacker mot HIF nu när de var en man mer. Det dröjde inte mer än till 51:a förrän Jakob Björk kunde kvittera till 1 – 1. Ytterligare ett gult till HIF i 62:a. Det var Marcus som fick detta. HIF spottade nu upp sig rejält. Backspelet blev mycket säkrare och anfallen genom långa uppspel, resulterade i att flera HIF:are på detta sätt kunde pressa Kärda riktigt ordentligt. Dubbelhörna i 64:e för HIF följdes av en frispark från ganska långt håll i 65:e. Erik skulle dra till för kung och fosterland för att om möjligt ge HIF ledningen. Erik får inte till något hårt skott och på vägen fram, då målvakten redan gått åt det håll som Erik sköt touchade Carl-Oskar bollen, frivilligt eller ofrivilligt jag vet inte vilket. Hur som helst rullar bollen, lite försmädligt för Kärda, in till ställningen 1 – 2. I 69:e hade Kärda en bra chans till kvittering men deras dåliga skytte ger inte resultat i matchen. Istället är det Linus och Erik som har två vassa skott i 70:e resp. 72:a. De gula kortens tid var inte förbi. Nu var det Erik som helt oförstående får ett sådant i 81:a. På hörnan i 84:e kunde Joakim fått göra årets mål, och efter en bra slagen hörna som gick mot bortre stolpen, drar han till med en volley som gick mycket hårt alldeles utanför stolpen. Linus får bollen vid mittlinjen och går förbi hela Kärdas försvar och avancerar mot mål men inte heller detta resulterar i mål. Halvleken avslutas med att Joakim nästan gör på samma sätt som Linus.

Slutresultat
Mål   1 – 2 (Erik, Carl-Oskar)
Assists   (Dennis, Erik)
Hörnor   4 – 6
Varningar   2 – 5 (Per-Johan 2, Dennis, Marcus, Erik)
Rött   Per-Johan

Lika imponerande som HIF var de underbara Sorkarna, som för övrigt dokumenterades av Kärda IF. Supportrarna var helt otroliga på att peppa sitt lag med sånger och trumma till en oväntad men riktigt god seger.
Per-Johan dominerade klart planen under den första halvleken och i andra kan man inte peka ut någon i HIF som var bättre än den andra. Alla kämpade på toppen av sin förmåga när de mot alla odds går segrande ur matchen. HIF består av en stark och homogen grupp som trivs bra tillsammans och som dessutom är det lag som har bästa konditionen. Hemmalaget däremot drabbades av ett flertal kramper i benmusklerna vilket man kan tolka som man vill.

De assisterande domarna var bra men de allt för många avblåsningarna och varningarna från huvuddomaren lägger lite smolk i bägaren för totalintrycket.

HIF-anhängarna var minst fyra gånger så många som hemmapubliken och de hördes 1000 ggr mer. Idag fick det tändas bengaler eftersom vinden låg på från rätt håll.