torsdag 24 april 2014

Bortamatch

Då är det dags för HIFs första bortamatch i seriespelet. På fredagkvällen åker vi till Kärda och där väntas en tuff match på en plan som inte är mycket större än Tyngelvis inomhusgolv. När vi var där för en dryg vecka sen så small det friskt i närkamperna och det var stenhårt hela matchen. Vi blev helt riktig anklagade för att spela grisfotboll av Kärdas ledning. Gris är ju en av lagets bättre te-kopp om man säger så. En större del av försäsongsträningen har tillbringats i just denna övning. För er oinvigda kan jag snabbt dra reglerna. Laget ställer sig i en ring. En boll används. Nu gäller det att hålla bollen i luften så gott det går. Den som orsakar att bollen slår i marken, ribbstolar eller dylikt får sig en bokstav. När någon (oftast en junior) samlat på sig samtliga bokstäver i gris så får vederbörande snällt lägga sig på alla fyra, krypa ett varv runt ringen och samtidigt låta som en gris. Därefter drar en ny omgång igång. 

Hur som helst, Kärda får kallas oss vad de vill. Vi är beredda på vad som väntar och nu är det bara för oss att anpassa oss efter förutsättningarna. Någon gobbe försvinner ur truppen och någon gobbe tillkommer. 

Efter lite reflektioner så har nog alla insett att det var ett av seriens bättre lag som vi spelade mot i tisdags (troligen hamnar de på nedre halvan nu när jag skriver detta...). Att vi var lite ringrostiga är inte så konstigt. En flitig Hällabäcksspelare (finns dock inga) har lyckats skrapa ihop 3 träningspass på gräs under försäsongen. Givetvis självförvållat men det vi kan veta är att spelet kommer bli bättre med tiden. Dock är det imponerande att vi även i denna match sakta men säkert malde ner motståndet och kunde vända en negativ trend. Starka gobbar i laget! 

Sorkarna kommer åka buss till Kärda så vill man smaka på sin gottepåse så kan man lifta med dem. Kontakta någon som känner någon som vet vem man ska kontakta så löser något en plats till dig med! 

Matchen spelas alltså i Kärda kl 18:30 på fredagkväll. Hoppas vi ses! 

Framåt HIF!!  

// #6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar