Nicke.    Söderberg

Bänk: Fidde, Jovan, Ljungan, Johan, Dala
Ledning: Honken, Maen, Uffe, Bogge, Alle

Den 23:e april hade HIF och NGIS seriepremiär i div 5 NV på Klockarvallen i Långaryd i ett alldeles underbart väder där temperaturen vid starten var 17o C i luften för att inte tala om temperaturen i Sorkarna och de båda lagen.
Det var första matchen för HIF i denna ”höga” division. Alla spelare och ledare i hemmalaget var bra taggade och peppade varandra vid uppvärmningen. Alla visste att detta möte med NGIS skulle bli en hård drabbning ja kanske den svåraste matchen för HIF att vinna i denna serie. Båda lagen hade helt klart ambition att vinna. Den så viktiga förstamatchen vill naturligtvis lagen ha 3-poängaren på.
Den första halvtimmen gick helt klart till HIF, vilka också tog ledningen med två mål. NGIS vaknade därefter till och tog över spelet och detta höll i sig cirka tjugo minuter in i andra halvlek. Det visade sig också i målprotokollet då NGIS under denna period kvitterade. Många, inklusive mej själv, tänkte nu, att om HIF skärper sig lite mer så kanske de har chans till ett oavgjort resultat. Så starkt var HIF tillbakatryckta. Ett hemmalag som aldrig ger sig visade dock på nytt att de är det bäst tränade laget och har bäst kondition. Jovan gjorde nu utan assistans två mål och det var HIF som styrde allt som hände på planen den sista kvarten. En sådan scenförändring som denna har sällan skådats.

1:a halvlek
Det var HIF som började bäst. Redan i 3:e var Per-Johan framme och sköt ett hårt skott som tyvärr gick över. Viktor hade också ett skott i 8:e. Erik avancerade fram på vänsterkanten i 10:e och serverade Dennis en perfekt boll som han kunde sätta foten till och göra 1 – 0. Niklas hade en bra frispark i 18:e som tyvärr var lite för hög. Niklas fick en ny chans när han i 27:e fick ett fint inspel från Magnus. Niklas 2 – 0. Det tog tjugonio minuter innan den första hörnan kom. Den gick till NGIS, vilken blev resultatlös. HIF fick sin första hörna i 33:e därefter åter en ny till NGIS i 38:e. Domaren var bra och tillät hårt och korrekt spel men i den 44:e var det också korrekt att Erik fick sin varning. Det som inte får hända i slutminuterna hände nu. En reducering i sista minuten av en halvlek kan vara moralisk tändvätska för dem som reducerar och moraliskt nedtryckande för den som blir utsatt för det. Hur som helst fick NGIS en frispark i 45:e strax utanför HIF:s straffområde. Nr 11 i NGIS Alen Visnjic, som förresten var bäst i sitt lag, tog hand om denna. Han lyckades med hjälp av ribban få in bollen i mål till 2 – 1.

Halvtidsresultat
Mål   2 – 1
Hörnor   1 - 2
Varningar   1 – 0

Viktor hade bytts ut i halvlek mot Jovan.
Det var NGIS som startade upp i ett rasande tempo och lät inte HIF ha kontroll över bollen högre upp än till mittlinjen. Redan i 47:e hade NGIS två möjligheter att kvittera. Det första skottet räddade Adam och när målet var helt öppet sköt NGIS utanför. Adam hade det svettigt nu och i 52:a tippade han ett bra skott till hörna. Det dröjde inte längre än till 56:e då Edin Licina i NGIS fick en drömträff strax utanför straffområdet. Bollen fick en perfekt bana och dök ner i Adams vänstra kryss/ribba. Få målvakter, kanske inte någon, skulle kunna rädda detta skott. Kvitteringen var klar 2 – 2. Per-Johan fick varning i 57:e och Andreas Vik i NGIS fick en i 59:e. Känslan att NGIS skulle ta hem det här försvann ganska fort. I 64:e fick Erik en bra boll från Niklas men bollen gick utanför. Både i 67:e och 70:e var det HIF som skaffade sig hörnor och i den 73:e hade HIF tre chanser på varandra att återta ledningen. Bollen dansade på mållinjen men till slut kunde NGIS få bollen till hörna. Efter att målvakten plockat åt sig bollen på hörnan och skulle han sparka ut den, då missade han totalt, detta var inte första gången, Jovan bröt bollbanan och hade bar en back mellan sig och målet. På något konstigt och skickligt sätt tag han sig förbi backen och slog bollen i mål till 3 – 2. Detta skedde i 74:e.
Per-Johan hade ett bra skott i 76:e och i 86:e hade Christoffer tagit sig fram efter en fin framspelning av Jovan men mål uteblev. Jovan snappar upp en boll i 87:e som håller att gå över kortlinjen. Han drar minste två backar på sin väg in mot mål och slår in 4 – 2 vilket också blir slutresultat. I samma veva blir målvakten Daniel Wikström varnad. Matchen avslutades med att HIF fick ytterligare två hörnor.

Slutresultat
Mål   4 – 2 (hemmalaget: Jovan 2, Dennis o Niklas)
Assists   Erik, Magnus
Hörnor   6 – 3
Varningar   2 – 2 (hemmalaget Erik o Per-Johan)

Två väldigt starka lag möttes idag. Vi bjöds på fantastiskt fin fotboll där båda lagen spelmässigt presterade på topp Den största skillnaden på lagen var mellan målvakterna där Adam gjorde vad man kan kräva, däremot var NGIS målvakt något darrig, inte på att mota skott men däremot att spela ut bollen till medspelare när han hade den i sin ägo. Det var inte enda gången som han missade då Jovan snappade upp bollen och gjorde mål, utan detta hände ett antal gånger under matchen.
Till bästa spelare hos gästerna utsågs nr 11, Alen Visnjic och i hemmalaget gick priset till Per-Johan Alvinsson.

Sorkarna var på plats och sjöng för full hals. Bengalerna i blått och vitt tändes efter de två första hemmamålen. En stund efter andra målet, då krutröken fortfarande låg ganska tät över planen, förbjöd domaren dem att tända fler under matchen. Mycket disciplinerade Sorkar gjorde naturligtvis som de blivit tillsagda.