måndag 14 april 2014

Hällabäcks IF - Kärda IF 3-2 (3-2)

Laget:
                       Adam
Mange J  Dennis. Stoffe.  Johan
Jovan.      Erik.      Pajje.   Linus
         Nicke.    Söderberg

Bänk: Mackan, Fille, Dala, Bullen, Ljungan
Ledning: Honken, Uffe

Så var det dags att spela en match i Hyundai Cup igen. HIF och Kärda ställdes mot varandra eftersom de hade vunnit resp. gruppspel.
Matchen spelades i Kärda men läs alla resultat som att Hällabäck spelat hemma för det var så det hade lottats. Kärda hade den bästa planen så det fick bli på deras plan.

Det skulle bli en bra uppvärmning inför seriestarten. Kärda skulle ta ledningen med två mål mellan 18:e och 20:e men HIF vände resultat till vinst redan i första halvlek.

1:a halvlek
HIF inledde med det bästa passningsspelet och även varningarna då Per-Johan (nu skall jag inte stava fel till hans namn fler gånger) ”utan anledning” fick en sådan redan i 17:e. Ledningen kom helt oväntat från Kärdas sida som snappade upp några missar i HIF:s försvar. Med bara två minuters mellanrum gjorde ”bortalaget” både 0 – 1 och 0 – 2 så i 20:e ledde Kärda med två mål. I 24:e blev Erik varnad ”utan anledning” och bara två minuter senare kapar en kärdaback en HIF:are i straffområdet när denne kommit fri med målvakten. Det såg ut som om bollen redan gått i mål när domaren blåste av för straff och frilägesutvisning. Per-Johan lade upp bollen på straffpunkten och efter signal slog han bollen otagbart i mål åt det hållet som målvakten inte kastade sig. Straffen skulle gå om eftersom målvakten tydligen sagt att han inte var klar trots att han gick för tidigt och kastade sig åt ”fel” håll. P-J fick lägga upp bollen igen och denna gången sköt han den mitt i mål och målvakten slängde sig åt samma håll som tidigare. 1 – 2 i den 27:e.
Nu började det flyta på mycket bättre för HIF. Kärda fick en varning 32:a. Erik var ytterst nära att kvittera i den 35:e men det var Niklas som fick göra det efter en fin diagonalpassning från Johan 2 – 2 efter 37 spelade minuter. HIF tog så ledningen i 42:a. Det var P-J som spelade fram till Jovan som redan här fastställde slutresultatet till 3 – 2 när det återstod 3 minuter av första halvlek.

Halvtidsresultat
Mål   3 – 2
Hörnor   2 – 0
Varningar   2 – 1
Röda kort   0 – 1

2:a halvlek
Linus kunde punkterat matchen redan i 47:e då Erik spelade fram honom men skottet gick utanför. Kärda med en man mindre försökte att chockstarta andra halvlek. Det var bara det att de missade två frilägen redan i 49:e och 50:e genom att skjuta utanför stolparna hos Adam och i 51:e gjorde han en mycket kvalificerad räddning. Luften gick nu ur Kärda och det enda de åstadkom var att de fick ytterligare en varning i 57:e.
Det spelades inte någon bra fotboll resten av matchen och HIF blev anklagade för ”grisfotboll” av en av Kärdas ledare. Att Kärda inte kunde uträtta mer berodde naturligtvis på dem själva.

Slutresultat
Mål   3 – 2 (Per-Johan, Niklas o Jovan)
Assits   Johan o Per- Johan
Hörnor   4 – 2
Varningar   2 – 2
Rött kort    0 – 1


Matchen startade 20 minuter försenat då ingen domare var tillsatt. Mycket starkt att ordna fram tre stycket med så kort varsel.

Var befann sig Sorkarna någonstans?


Thorbjörn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar