tisdag 6 maj 2014

Inför Burseryds IF- Hällabäcks IF

När detta inlägg publiceras är det ca 73 timmar kvar tills årets, decenniets ja kanske tidernas största och mest omtalade match i bygden. Nu tar jag kanske i men stort kommer det att bli. Väderprognosen ser ju inte helt ljus ut i dagsläget men det kommer inte skrämma bort många åskådare. En sån här match vill man bara inte missa!

Personligen är jag fortfarande bitter över att inte få delta i denna match pga en människa med för mycket makt och för lite kunskap, för att inte tala om känslan...usch! Mer om detta i en framtida bok...

"And isn't it ironic... don't you think" sjunger Alanis Morissette i låten Ironic som kom 1996 (en låt som för övrigt passar min röst utmärkt...i Sing Star). Och visst är det lite/mycket ironiskt att föreningen (läs Hällabäcks IF) som förra året (enligt flertalet) bidrog till att ta död på fotbollen i bygden nu på fredag är den förening som bidrar till denna, i våra mått mätt, gigantiska fotbollsfest. För handen på hjärtat, inte hade väl Burseryds IF - Dannäs eller Smålandsstenars Goif - Reftele dragit tresiffrigt med folk en fredagkväll. Nä! Men när Hällabäcks IF är med, då kommer folk! Detta är ren och skär fakta, så det så!

Hur ser då förutsättningarna ut inför matchen? HIF har ju inlett seriespelet på ett strålande sätt rent poängmässigt, 9 p av 9 möjliga. Däremot har väl inte spelet varit helt övertygande. Detta hänger givetvis ihop med lite sämre planer och mycket sämre tränande. 4 träningar på gräs för att vara exakt... Burseryd har däremot startat lite sämre. 1 p på 3 matcher är nog inte vad nye tränaren Andreas Karlsson hade hoppats på. Däremot är han inte helt missnöjd med det spel som ett ungt Burseryd har visat upp hittills. Burseryd har tränat på bra mycket mer än HIF under vintern och våren. Men det är kanske som Liam Neesons karaktär Ducard i Batman Begins säger: "Träning är ingenting. Viljan är allt! Viljan att handla!" Vi får se på fredagkväll vad som gäller.

Efter matchen har några eldsjälar från Hällabäcks IF sett till att festen fortsätter i Bokskogen. Alla är välkomna och det kommer finnas viss servering. Däremot får man ta med dryck efter eget tycke och smak. Stor eloge redan nu till initiativtagarna! Det hade varit riktigt tråkigt om inget hade hänt efter denna fotbollsfest!

Vi hoppas att Sork-tv hinner få ihop ett inslag innan fredag så håll ögonen öppna!

#6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar