onsdag 21 maj 2014

HIF-Liljan 0-0 (0-0)

Matchen mellan Hällabäcks IF och Liljan är inte så mycket att skriva hem om. Men jag tänker iaf skriva lite eftersom Torbjörn inte kunde delta vid denna match.

Ledning: Maen

HIF kom till matchen med två raka nederlag medan Liljan hade 5 raka utan förlust. Men trender är till för att brytas och när matchen summerades var bägge trenderna brutna. Liljan tappade sina första poäng och HIF spelade tidernas första oavgjorda match i seriespelet. Hur nu en match kan sluta oavgjord, matchen är ju avgjord efter 90 minuters spel oavsett resultat... 0-0 slöt iaf matchen och 1 poäng till vardera lag delades ut. Som tur är delas poängen i slutändan ut av förbundet, hade matchens domare även fått sköta detta hade troligen inte något lag fått poäng. Ja, alternativt hade lagen fått 3 poäng var för igår kunde verkligen vad som helst hänt åt alla håll och kanter. Därmed inte sagt att någon på plan var sämre än någon annan. Alla gjorde sitt bästa! Det är viktigt att påpeka!

Vad hände i matchen då?

Ja, första halvlek präglades av extremt disciplinerat försvarsspel från de bägge lagen. HIF skapade några lägen att måla och det är framförallt tre lägen vi minns. Bröderna Karlsson (Jocke&Nicke) lirade fram Dennis som gjorde allt rätt (satte foten till bollen) men Liljans målis gjorde en magisk räddning. Niklas tog sig även fram till två riktigt bra lägen men även han blev nekad att fira av samma målis.

Annars fick Honken, som hade intagit sommarlovsställningen (liggandes) i det tekniska området, en släng av sleven från linjemannen. Lite hyfs kan man ändå kräva tyckte han. Det tyckte givetvis Honken också som snällt ställde sig upp direkt.

Huvuddomaren ville också slänga med sin slev (efter påtryckningar från några Liljanspelare) och skällde ut en hund i som snällt satt mitt bland Sorkarna. Sorkarna svarade med att agera hundar vid ett senare tillfälle. Utförandet saknade takt och var inte så stilrent. Däremot var det humor! Snyggt!

Från andra halvlek har jag bara en anteckning och det är Adams monsterräddning! Bra Adam!
Annars var det Liljan för hela slanten. HIF hade förtvivlat svårt att få till något organiserat anfallsspel. Varken target- eller djupledsspelet fungerade denna halvlek.

HIF tog ett steg framåt igen. Efter att släppt in 8 mål på 180 min höll vi nu nollan. Danne och Stoffe var urstabila och gjorde en varsin Niklas Alexandersson-match (satte inte en fot fel på hela matchen).

Nu är det Taberg som väntar till helgen. En ny tuff bortamatch alltså.