onsdag 7 maj 2014

Gästinlägg

Burseryds IF - Hällabäcks IF, det är nästan så att det räcker att sätta punkt redan där va?

Men, lite till ska jag försöka få till. Fick nämligen äran av Erik Mårtensson att skriva ett gästinlägg här på bloggen för Världens Stoltaste Fotbollslag!



Efter tre raka vinster i serien och en förkrossande förlängningsseger mot division 4a elit-laget Gnosjö med 7-2 står vi nu inför matchen alla i hela socknen väntat på sen det blev klart att våra båda föreningar skulle spela i samma serie denna säsongen. Rivaliteten går att ta på och det är ett derby som heter duga vi kommer att få se på fredag kväll på Granbackens gräs i Burseryd.



Vi i sorkarna har taggat till rejält såklart och kommer att ta en buss som tar hela 50 personer till matchen, och med tanke på hur mycket vi brukar låta när vi är hälften av det antalet eller ännu mindre kommer åskådarna få en mindre chock när våra ramsor kommer eka över hela Burseryd med omnejd. Motstånd på planen kommer vi att få, men frågan är om vi får det utanför?



Det känns som att detta är en match där förutsättningarna inför kvittar, att vi har nio poäng och Burseryd en betyder ingenting, det har vi sett i många andra derbyn genom åren. Det kvittar vilken tabellposition man har, man spelar alltid bra mot varandra på något vis ändå. Den här gången hoppas jag att våra hjältar kommer att dra det längsta strået och visa vilka det är som är bäst på plan!



Det är dessutom fantastiskt hur mycket folk det är som kommer att kolla på den här matchen, just nu är vi uppe i över 250 personer bara på Facebookeventet. Förhoppningsvis så kommer inte lite regn som det ser ut att bli skrämma bort så mycket folk, för den här matchen förtjänar storpublik med tanke på vilken underhållning det kommer bjudas på både på och utanför planen.



Det kommer både höras och synas att sorkarna är på plats, det kan jag lova!



På fredag gör vi den här matchen till en riktigt rejäl folkfest, och jag avslutar det här inlägget med ett par väl valda ord.



"Vi är skogens goa gubbar, vi är skogens goa gäng, vi är laget ifrån Hällabäck, och vi ska ta tre poäng!"

//Erik Hansson

2 kommentarer:

  1. Var och såg derbyt i Burseryd fin fotboll om man inte ser resultatet
    Ett av målen var klar offs, lite onödigt med en straff när tiden nästan var ute.
    1-1 och alla hade varit glada
    En som har halsduk och stuga mitt i byn. Tack för underhållningen.

    SvaraRadera
  2. Hittar ingen annansatns att skriva, så det får bli här.

    Gick som vanligt ner för att se mitt TSK spela hemma idag. Vilken trevlig överraskning jag möttes av, när ja redan på parkeringen hörde vilken inramning det var på matchen. Vilka grymma supportrar ni har! Sånt jäkla hålligång hela matchen trots att resultatet inte gick er väg alls... Efter matchen såg jag 2 supportrar komma o slängde 2 kassar med skräp, som de städat upp efter sig. Va säger man. Ni var bara Bäst!!

    / Peter Kling TSK

    SvaraRadera