torsdag 4 juni 2015

Västboås Goif - Hällabäcks IF 2-1 (0-0)

Den lilla “korpplanen” i Ås gästades idag 29/5 av Hällabäcks IF. HIF ägde spelet under hela matchen, men det blev åter en syrlig avslutning på föreställningen med vinstmål för hemmalaget i den absolut sista minuten på en kontring, när hela HIF var uppe och försökte pressa in vinstmålet.
David Johansson, som inte spelat boll på två år så när som på två dagar, stod i mål och skötte det med den äran.
Ryavallen hade fått ett helt fantastiskt fint gräs sedan de började klippa planen med robotklippare, men det hade blivit något för tätt så det var svårt att få fäste då dobbarna på “vanliga” skor som inte trängde igenom den täta ytan. Förutom detta och sin lilla yta var planen alldeles underbar.

1:a halvlek
Med en hands på Daniel i 8:e, som domaren inte tog notis om, startade HIF upp i dominans på planen. I 9:e resp. 35:e hade Ås de enda chanserna att ledningen i första.
HIF hade fyra fina anfall som inte resulterade i mål. Det var Bogren som spelade fram Niklas i 11:e, Niklas som spelade fram Denis i 22:a, Johan till Niklas i den 33:e och Linus till Dennis i 43:e men alla chanserna ebbade ut. HIF radade också upp hela 6 hörnor mot hemmalagets 2.
Halvleken slutade 0 - 0

Halvtidsresultat

Mål   0 - 0
Hörnor   2 - 6
Varningar   0 - 0

2:a halvlek
I denna halvleken flyttade HIF fram sina positioner vilket gjorde att Ås kunde kontra in 1 - 0 genom att en spelare kom helt fri ända från mittlinjen. Eftersom planen är så kort hann Christoffer bara ikapp kontraren, men han kunde inte göra något åt målet. 1 - 0 i den 55:e.
I den 72:a fick HIF en frispark på vänstersidan mitt av planen. Johan lade en perfekt utåtskruvad frispark som hade lagom höjd vid bortre stolpen där Daniel dök upp och nickade otagbart in bollen till 1 - 1.
Nu såg man bara ett lag på planen som spelade fin fotboll. Det var HIF som spelade ut Ås, vilka bara fick försvara sig.
Ett stort övertag med hörnor även nu, vilket beskriver övertaget för HIF.
Så fick HIF åter bita i det sura äpplet med ytterligare en kontring i den näst sista minuten då man satsade mer än allt för att få till en vinst. 2 - 1 till Ås i den 89:e.

Slutresultat

Mål   2 - 1 (Daniel)
Framspelning   Johan
Hörnor   3 - 10
Varningar   1 - 3

Ytterligare en match där HIF har ALLT spel, men som tyvärr inte lyckas sätta punkten över i:et.
Hörnstatistiken visar verkligen vilket övertag HIF hade hela matchen.
HIF lever efter devisen, vilket hedrar dem, att; “Det är skönare lyss till en sträng som brast än att aldrig spänna en båge” eller som jag alltid säjer; Det är skönare lyss till en sträng som brast än att aldrig stämma en gitarr.
Ås vann på sin taktik, att det går bra för vem som helst att löpa den korta sträckan som krävs för en kontring på Ryavallen om man får lite försprång.

Pris till bästa HIF:are går idag till David Johansson, som gjorde en så fin come back med tanke på hur länge han varit borta från fotbollen.

Domare: Ja

Läs inte domarrapporten för där finns inte mycket som stämmer (Det kan inte stå 1 - 1 i halvlek, när första målet gjordes i den 55:e. Tiden är också felaktig, då Bogren  blev varnad i den 51:a innan första målet gjordes). Är det något jag har så är det koll på fotbollsmatcher.