lördag 6 juni 2015

Liljan - Hällabäcks IF 0-2 (0-2)

Måstematchen för HIF både började och slutade i dur.
Vi fem som hade kommit till Ljuseveka för att glädjas åt HIF, som dessutom också var halva publiken, fick vårt lystmäte tillgodosett. Det blev årets första fotbollsdag då det inte hängde regntunga skyar över oss. Det positiva spelet och de glada tillropen mellan HIF:spelarna värmde oss.
Som “kattens lek med råttan” kan man beskriva matchen utan att ta till överord. John som stod i mål idag fick inte ett enda skott under 90 minuter. Det enda ingripandet av klass var när han på Tretjakmanér kastade sig ner och gjorde en “dubbelbensräddning” på en djupledsboll från Liljan.
(För er som inte vet vem Tretjak är kan jag berätta, att han var världens bästa ishockeymålvakt en gång i tiden.)

1:a halvlek
Hörna direkt för HIF och därefter spelade Dennis G fram Filip i den 4:e. Sebastian hade två och Dennis G ett bra avslut mot och på mål under de följande tio minuterna. I den 18:e hade HIF ett långt utdraget anfall som inte resulterade. Då kom också matchens första varning som gick till Liljan. Efter ännu en trasslig situation i Liljans målgård, gjorde Per-Johan i den 19:e,  0 - 1 framspelad av Denis O. Sebastian var som ett yrväder och gjorde sin bästa match för året. Han slog många fina hörnor och gjorde många fina framspelningar bl.a. en till Jovan men framför allt hörnan som Filip kunde möta med pannan till 0 - 2 i den 42:a.

Halvtidsresultat
Mål   0 - 2
Hörnor   1 - 5
Varningar   1 - 0

2:a halvlek
För att peppa upp spelarna använde sig tränaren av en bra grej. Han sa: “Skjut mer, för deras målvakt är ju t.o.m äldre än Thorbjörn, så han har ingen chans om ni krutar på”.
Det var Per-Johan som syntes mest i avsluten den första kvarten. Han hade många tunga skott, som om de hade gått in säkert orsakat hål i målnätet. Han skapade också kalabalik i Liljans målgård vid ett flertal tillfällen. Nästa kvart var det Jovan som kom med de flesta avsluten men tyvärr har han inte fått in tajmingen riktigt så alla skotten gick utanför eller rakt på målvakten. Det blev inga fler mål trots att även Dennis G hade ett bra skott i slutet av matchen.

Slutresultat
Mål   0 - 2  (Per-Johan, Filip)
Framspelningar   Denis O och Sebastian
Hörnor   3 - 8
Varningar    4 - 1 (Dennis G)

En mycket nödvändig seger höstades in, vilket just nu betyder att HIF lämnat kvalplatsen.
Ett mycket positivt uppträdande på planen för HIF som inte drogs in i hemmalagets otrevliga snack med domaren. Alla Liljans varningar var “snackisar”.
Alla spelarna i HIF dominerade sina revir och skall jag nämna någon över de övriga får det bli Sebastian i första och Per-Johan och Jovan i andra halvleken.

Domaren Erik Gren från Markaryd, gjorde det bästa bedömningen hittills i år.
Som jag skrev redan förra året tror jag att denne unge man kommer att få en lysande domarkarriär.