söndag 28 juni 2015

SWEBIH- HIF 1-3 (1-1)

Ett underbart fotbollsväder på lördagseftermiddagen den 27/6 på SWEBIH:s arena, grumlades av ett alldeles otroligt språk mot domarna från både hemmaspelare så väl som från SWEBIH-anhängare.
En match där spelet var relativt jämnt i första och där HIF tog hand om allt spel i andra. Detta har jag skrivit otaliga gånger vilket är kännetecknet för HIF. Det lag som tränar fotboll minst av alla i serien avslutar alltid matcherna med det bästa spelet och den bästa orken.

SWEBIH hade inget lagspel värt namnet utan skällde på varandra mest hela matchen. Det gick t.o.m. så långt idag att deras lagkapten slet av sig matchtröjan och lämnade planen i halvlek.

SWEBIH och HIF har mötts 6 gånger och hela 5 av dessa har slutat med bortasegrar och en oavgjord. Det påstås att hemmaplan har stor betydelse men tydligen inte i dessa möten.

1:a halvlek
Efter att spelet böljat lite fram och tillbaka fick Patrik Palm i 9:e, som var den fjärde målvakten i laget denna våromgång, göra en mycket bra räddning och tippa bollen till hörna. I 16:e kom bollen in i målgården från ett inlägg av Marcus. Nicklas spelar kallt vidare till en fri Linus som lätt gjorde 0 - 1. Fyra minuter senare, lobbade SWEBIH in bollen över en alltför långt ut stående Patrik till 1 - 1 i den 20:e. SWEBIH skapade nu tre hörnor på raken.
När Niklas för tredje gången krockade med hemmalagets målvakt delade domaren, efter samtal med linjemannen, ut RÖTT kort till honom i den 44:e.
Samtliga kollisioner mellan målvakten och Niklas var regelrätta men hemmamålvakten hade en matchvikt som var säkert 20 kilo lägre än Niklas och naturligtvis faller man då.

Halvtidsresultat
Mål   1 - 1
Hörnor   4 - 2
Varningar   2 - 0

2:a halvlek
Hällabäck tog nu över allt skeende på planen. Sebastian hade ett skott i bortre stolpen i den 48:e. HIF fick en frispark 5 meter in på anfallshalvan. Johan lade en fint avvägd frispark fram till Jovan som med en nicktouch lobbade bollen över SWEBIH:s målvakt till 1 - 2 i den 53:e. Nu duggade hörnorna tätt för HIF, vilka tryckte på bra. I den 61:a drog Jovan målvakten och la´ en något för lös boll mot målet som en SWEBH-back med nöd kunde rensa undan bara centimeter från mållinjen. Så fick SWEBIH:s målvakt sin rättmätiga utvisning efter sina filmningar i första och med en brutal påspringning av Jovan utanför sitt straffområde. Detta hände i den 72:a. HIF fortsatte att pressa och till slut tvingades man fälla Erik vilken fick straff. Straffläggare Linus fick ta hand om detta och satte lätt in bollen till 1 - 3 i den 86:e

Slutresultat
Mål   1 - 3 (HIF, Linus Carlsson 2 och Jovan Stanojlovic 1)
Framspelningar HIF,   Niklas Videll och Johan Rehn
Hörnor   4 - 10
Varningar   3 - 0
Rött kort   1 - 1 (HIF Niklas Videll)

En första halvlek som var relativt jämn förbyttes i en andra där HIF tog hand om allt. Det förkrossande antalet hörnor som HIF vann med hela 8 mot 0 i andra, beskriver styrkeförhållandet bra och då skall man betänka att HIF under denna tid spelade en halvtimma med en man mindre än motståndarna.

Bäst i HIF var  förutom Patrik Palm i målet även Linus och Erik. Bäst i SWEBIH var säkert han som vägrade spela i andra halvlek.