Bänk: Johan, Mackan, Bullen, Bogge, Jovan
Ledning: Honken, Uffe

Derbyt med stort D i div 5NV spelades på Domarvallen i Smålandsstenar den 12/6.
SGoIF hade välvilligt lånat ut sin fina arena till dagens drabbning som drog en fantastiskt stor publik. Vi (HIF) fick njuta av en fantastiskt fin kväll både vad det gäller väder och framförallt fotbollsmässigt från HIF:s spel. BIF:anhängarna fick nöja sig med det fina vädret.
Det som skulle bli ett derby med mycket nerver i, kom av sig alldeles för fort eftersom HIF var överlägsna i allt de gjorde på planen.
Efter att BIF totalmissat en straff i den 5:e kom de aldrig tillbaka in i matchen utan blev helt utspelade. BIF bjöd dock på kanske årets finaste mål i serien i den sista minuten då Fredrik Guld knorrade in en frispark över muren till ett totalt omöjligt läge för en målvakt att ens röra vid bollen.

1:a halvlek
Det började inte alls bra för HIF. En back i hemmalaget fällde en anfallare helt klart i straffområdet redan i den 5:e. Antonio Smoljan tog hand om straffen. Han fintade skott men blev samtidigt själv bortfintad och sköt flera meter över HIF:s ribba. Efter denna fadäs hade BIF inte någon målchans värd namnet förrän i den 90:e.
När Linus i den 10:e slog en frispark som tog på en försvarsspelares knä till självmål tog HIF ledningen i matchen 1 - 0. En stor dominans tillskrevs nu HIF under den närmaste halvtimmen och i den 39:e sköt Dennis ett bra skott i ribban och i den sista minuten i första, gjorde Linus 2 - 0 framspelad av Niklas.

Halvtidsresultat
Mål   2 - 0
Hörnor   1 - 3
Varningar   2 - 2

2:a halvlek
Nu trodde alla att man skulle få se mer av BIF, men det blev inte så. HIF körde helt enkelt över BIF de första 25 minuterna i andra. Det började med att Linus var framme med ett bra skott redan i den 46:e och det gick inte mer än till den 50:e då han kunde göra sitt andra mål till 3 - 0 fint framspelad av Dennis.
I den 52:a lobbade Niklas in 4 - 0 efter att BIF:s målvakt tappat bollen vid en räddning. Det fortsatte med att Linus fullborda sitt Hat Trick i den 60:e till 5 - 0. Jovan som har haft problem i år med att göra mål, kunde inte missa när från nära håll satte 6 - 0 i öppen bur i den 65:e.
Henrik Bogren avslutade HIF:s målkavalkad i den 70:e efter att han varit på planen mindre än  minuten, med att vid sin första touch på bollen göra 7 - 0 framspelad av Niklas. Per-Johan fick sitt andra gula i 80:e så att HIF fick avsluta de sista 10 min en man kort. Det påverkade inte spelet nämnvärt för i 88:e var Sebastian framme och prickade ribban på ett långskott.
BIF fick i den sista skälvande minuten spräcka målnollan med Fredrik Gulds fina frispark. Matchen slutade 7 - 1 och detta var inget orättvist resultat.

Slutresultat
Mål   7 - 1 (Linus Carlsson 3, Jovan Stanojlovic, Niklas Videll o Henrik Bogren + ett självmål av BIF)
Framspelningar   Niklas Videll 2 o Dennis Good
Hörnor   2 - 3
Varningar   3 - 5 (HIF; Erik Mårtensson och två Till Per-Johan Alvinsson som därmed fick Rött)

Ett derby som kom av sig då HIF var totalt överlägsna. Med en publiktillströmning utan dess like blev det en trevlig fest för alla HIF:are där grillarna formligen öste ut hamburgare och läsk och där Sorkarna verkligen gjorde sitt för att förhöja stämningen.