torsdag 28 maj 2015

HIF-Jönköping 2-2

Fredagen den 22/5 var det dags att ta emot JBK på Klockarvallen

Det blev en match där HIF dominerade totalt i den andra halvleken efter att första hade varit jämn. Det stora övertaget visar sig i att HIF vann hörnorna med 9 - 3 och att de mål som JBK gjorde var rena bjudningar, en straff och ett riktigt schabbel från HIF orsakade deras andra mål.

1:a halvlek
JBK startade ganska optimistiskt och ägde bollen de första 5 minuterna.
I den 5:e fick HIF en dubbelhörna och minuten senare gjorde Niklas mål framspelad av Linus
1 - 0 i den 6:e.
Adam kom lite sent in i en duell med en JBK:are och fällde honom i straffområdet med efterföljande straff och varning på Adam. Straffen slogs lätt i mål till 1 - 1 i den 8:e. Både HIF och JBK hade chanser för att utöka mål ända fram till den 36:e då Adam slog ut bollen från en plats till höger om sitt mål. Erik som skulle ta emot den blev överraskad av att han fick bollen och missbedömde att det stod en JBK:are alldeles intill honom, vilken vann bollen och rullade in den i ett helt öppet mål, då Adam inte hunnit tillbaka till sin plats, 1 - 2.
Erik och Niklas blev också varnade i första.
En halvlek som skulle kunnat sluta med hemmaledning.

Mål   1 - 2
Hörnor   4 - 1
Varningar   3 - 0

2:a halvlek
Nu blev det HIF för hela slanten och JBK blev faktiskt riktigt utskåpade.
Denis, Niklas o Linus hade ett riktigt fint anfall redan i den 47:e, och i den 53:e hade H
IF en nick efter en hörna som landade uppe på målburen. I den 55:e gjorde Dennis Good 2 - 2 framspelad av Linus. Niklas hade en och Linus två öppna mål ,men alla tre blev “strumprullare”.
Linus hade också en mycket välplacerad nick alldeles vid stolproten men Olsson (JBK:s målvakt fd BIF) var också väl placerad och räddade nicken.
JBK tilläts inte att ha bollen några långa stunder så den hade änglavakt på sin poäng i matchen.
Denna halvleken var det JBK:s tur att få de gula korten som blev tre även för dem.
HIF avslutade de sista tio minuterna med en kanonad av hörnor.

Slutresultat
Mål   2 - 2 (Niklas Videll o Dennis Good)
Framspelningar   Linus Carlsson 2
Hörnor   9 - 3
Varningar   3 - 3

Den absolut bäste utan jämförelse var Linus Carlsson som slet och gjorde sitt arbete över hela planen. Han blev också utsedd till bäste hemmaspelare. Hampus Ströberg fick gästernas pris.
Joakim Karlsson hade kommit från Oslo och spelade större delen av andra. Imponerande att han har sådan glöd för HIF. Han hämtade bollar i försvaret och strax efter var han i farliga målsituationer för HIF, brodern Niklas kan också nämnas liksom både Dennis och Denis.

Ett tiotal sorkar gjorde sig hörda från bortre långsidan vilket var mycket positivt.