Vi, ett fåtal från HIF, möttes av en fantastiskt fin anläggning i Hillerstorp med vackert planterade blomlådor och en fantastiskt fin gräsmatta framför klubbstugan. Det var en fröjd för ögat.
Öronen däremot bjöds på en otrolig musikalisk diarré som välde ut ur högtalarna.
Hur många procent av besökarna går på fotboll för att bli nerkletade av denna urusla musik?
Det finns ju så mycket fin modern musik.

1:a halvlek
HIF började bäst och hade minst 5 chanser att ta ledningen innan Per-Johan slog en crossboll till Dennis Good som kunde avancera mot mål och slå in 0 - 1 i den 17:e.
Bara två minuter senare kvitterade HGoIF till 1 - 1. I den 20:e fick HGoIF två chanser till ett ledningsmål, vilket de tog vid andra tillfället till 2 - 1.
I 21:a blev Anders varnad och tyvärr redan i 32:a fick han sitt andra gula och därmed också rött kort. Hela sextio minuter spelade HIF med endast 9 utespelare och gjorde det alldeles
fantastiskt bra och höll fanan högt under denna tiden.
Kvitteringen kom när Good spelade fram Niklas till 2 - 2 i 26:e. Niklas hade sedan en lobb som gick över och det var kalabalik framför hemmalagets mål som mycket väl kunde resulterat. Istället bjöd HIF på nästa mål. En mittback föll  över egen målvakt och låg kvar i tron att det var en motståndare. Hemmaspelaren kunde då enkelt resa sig och slå in 3 - 2 i tom bur. Detta hände i den 39:e.

Halvtidsresultat
Mål   3 - 2
Hörnor   0 - 1
Varningar   1 - 2
Rött   0 - 1

2:a halvlek
Det var HIF som hade spelet under de första trettio minuterna i andra och kvitteringen lät inte vänta på sig. HIF var framme i ett anfall och ett försök till rensning gick ut till Johan på vänsterbacken som mötte bollen c:a 35 meter från mål med en hård spark. Bollen styrdes av en back till ett perfekt mål. (Detta bedömer domaren som självmål vilket jag tycker är fel. Om skottet inte avlossas blir det ju inget mål, eller har jag fel?) Ställningen efter 60:e var 3 - 3.
Så saknas lite skärpa i HIF:s försvar vid en hörna som hemmalaget får och en omarkerad spelare kan nicka in 4 - 3 i den 86:e