söndag 10 maj 2015

Kärda IF - Hällabäcks IF 3-2 (0-2)

Torsdagens match i Kärda den 7/5 hade två ansikten. Det blev en halvlek för vardera lagen.

Den första gick till HIF så överlägset att tanke på nåt annat än en stor vinst fanns inte. Det var HIF som stod för allt spel medans Kärda stod och tittade på.
Andra halvlek blev precis tvärt om. Då var det Kärda som spelade boll och HIF tittade på.

1:a halvlek
HIF hade kommandot direkt så i den 6:e kom Niklas igenom på vänstersidan och slog en passning snett inåt bakåt till en fri Erik som bara kunde raka in bollen till 0 - 1.
Kärda hade visserligen ett stolpskott efter en hörna i 8:e men för övrigt var det bara HIF.
I den 18:e hade Jovan ett skott strax utanför och i den 23:e var det ombytta roller i målgörandet. Nu var det Erik som kom igenom på högerkanten och slog ett fint inlägg som först Jovan kastade sig fram mot men inte nådde. Bollen gick igenom hela straffområdet till Niklas som enkelt satte 0 - 2. Nu hade HiF en mycket stark period där man vann ALLA bollar och hade många skott alldeles utanför.
På ett ströanfall i 32:a kom nr 9 i Kärda in i straffområdet och kastade sig handlöst ner på marken. Det var nog den enda gång jag var överens med domaren. Han varnade nämligen kärdaspelaren för filmning.
Den sista 10 minuterna överöstes plan och spelare av regn o hagel. Den redan tungsprungna planen blev ännu värre.

Halvtidsresultat
Mål   0 - 2
Hörnor   2 -1
Varningar   1 - 1

2:a halvlek
Denna halvlek började som den första slutade nämligen med ett bra anfall redan i första minuten men tyvärr nickade Jovan strax över ribban.
Detta var i stort sett allt HIF hade i andra för Kärda chockade HIF med ett överlägset spel där passiviteten spred sig i gästernas lag.
Hemmalaget tilläts att skjuta två hårda skott efter en hörna i 51:a. John var på båda men när Kärda sköt sitt andra skott från nära håll lyckades han tyvärr inte hålla bollen 1 - 2.
Hemmalaget spelade bra nu men det gick till 77:e då det kunde kvittera till 2 - 2 och efter endast två minuter gjorde de också segermålet 3 - 2 i den 79:e

Varningar   2 - 4

Jag vet inte om jag varit så oense i tankarna med någon domares bedömning någon gång. Inte p.g.a varningarna utan för på det sättet han bedömde tacklingar och frisparkar.
Här är två exempel:
Niklas som är stor och stark och står emot det mesta, tacklades helt regelrätt, axel mot axel, och varje gång föll en kärdaspelare och varje gång fick Niklas frispark emot sig.

Däremot fick inte nr 7 i Kärda inte ens en tillsägelse trots att han sparkade på allas fötter hoppade in i dom och knuffade alla motspelare han kom åt. Han hade det klart sämsta och fulaste uppträdandet på planen.
Den mest ojämna bedömning av spel från en domare på länge.

Förlusten kan inte bortförklaras med detta men varnade spelare vågade inte spela sitt spel för risken att de skulle blivit utvisade på felaktiga grunder.

Alla hade mått bättre, båda lagen, hon som tvättar dräkterna och framförallt planen om Kärda hade fått använda sin reservplan, som var konstgräs i Värnamo. Domaren tog beslutet att Kärda inte skall ha någon plan värd namnet förrän de sista omgångarna i höst.

Eftersom lagen bara spelade en halvlek var, vill jag inte utse bästa spelare i lagen.

Kärdas supportrar blev besvikna för att inte sorkarna kom (endast 2 supportrar). De hade sett fram emot detta.
Jag fick förklara för dem, att en match måste följas av en arbetsfri dag, annars kan man inte locka ut sorkar ur deras bon.