Bogge.  Palm

Vilande: Nicke, Jovan, Skavet, Erik
Ledning: Uffe och Alle

Det befarade starka Mullsjö IF visade var skåpet skulle stå i onsdagens match 29/4.
En 1 - 5 förlust kan inte beskrivas på annat sätt i en match där HIF började bäst och hade två hörnor och två bra avslut i de första 14 minuterna. I en alltför optimistisk uppställning kunde så Mullsjö göra två vackra mål i 15:e och 19:e minuterna efter att de haft sitt första skott på mål bara minuten före deras första mål.
HIF samlade ihop sig och hade de bästa skotten och målchanserna resten av halvleken.
I andra ramlade målen in lite för lätt, utan att därför undervärdera motståndarnas prestationer.

1:a halvlek
HIF:s första skott på mål kom redan i den 2:a som följdes av en hörna minuten efter.
MIF fick sin första varning i den 9:e
Ett mycket fint anfall som avslutades av Denis O i den 12:e
En något för högt spelande backlinje orsakade två mål för MIF i den 15:e, 0 - 1 och i den 19:e till 0 - 2.
Henrik Bogren var mycket nära att reducera direkt efter MIF:s andra mål då han hade en nick alldeles vid stolproten. Målvakten fick på sina fingertoppar och tippade i stolpen innan han kunde ta hand om bollen. Henrik hade ytterligare två chanser att göra mål. Ett av dem var ett lobbskott som passerade målvakten. Tyvärr gick bollen någon centimeter över ribban.
Adam fick visa sig på styva linan när rädde ett friläge i 34:e.

Halvtidsresultat
Mål   0 - 2
Hörnor   2 - 1
Varningar   0 - 1

2:a halvlek
I den 50:e blev Daniel helt korrekt varnad efter en situation där en MIF-spelare och Daniel jagade en genomskärare som mitt i banan gick mot HIF:s mål. Båda spelarna sprang sida vid sida för att hinna först. Daniel, som var den starkare, såg till att MIF:aren föll och domaren blåste av.
Alla mullsjöspelarna ville ha Daniel frilägesutvisad men mullsjöanfallaren var aldrig fri. Efter konsultering av linjemannen fick Daniel gul kort. Perfekt bedömt.
På den efterföljande fantastiska frisparken gjorde MIF 0 - 3.
I den 57:e byttes Niklas, Jovan och Tobias in. De rörde om ordentligt i grytan och skapade två riktigt bra chanser direkt. Det hindrade dock inte MIF som gjorde 0 - 4 i den 59:e. (Fel tidsangivelse i SmFF). Erik kom in i den 61:a och på hörnan som HIF fick i 66:e touchade han bollen och var mycket nära att sätta en reducering. Med lite mer hår på jässan hade han nog lyckats. Det blev istället 0 - 5 i den 73:e.
HIF gav inte upp utan reducerade till 1 - 5 genom Denis O framspelad av Per-Johan.
Efter målet hade  Niklas 2, Jovan, Erik och Denis O var sina fina målchanser utan resultat.

Slutresultat
Mål   1 - 5 (Denis O)
Framspelning   Per-Johan
Hörnor   4 - 3
Varningar   3 - 3

Skillnaden mellan lagen var att Mullsjö hade ett mycket effektivt understödsspel i andra halvlek, vilket HIF saknade för dagen. Gästerna vann därför de allra flesta andrabollar och alla tredjebollar. P.g.a. detta fick HIF slita mycket mer för sina målchanser, som ändå dök upp i ett lika stort antal som för Mullsjö.
Mullsjö IF var helt odiskutabelt det bästa laget, och det finns inga bortförklaringar till deras stora seger. Grattis till Mullsjö IF.

Den starkast lysande stjärnan i HIF idag tycker jag var Henrik Bogren, som med lite tur kunde haft matchen oavgjord i halvtid.

Ett strå vassare var domartrion idag jämfört med föra hemmamatchen med samma huvuddomare nämligen Muzafer Turkovic.