Ljungan. Tobbe. Erik.     Palm
              Linus.  Nicke

Bänk: Dala, Bullen, Fille, Mackan, Anders
Ledning: Honken, Maen, Uffe
Det var två jämbördiga lag som möttes på Ryavallen den 4/6 slutresultatet blev också så jämnt som hela matchen.

De inledande tio minuterna var det bara Ås som hade de bästa chanserna men med Adam som storspelade i målet kunde HIF reda ut den första stormen. Ås stod också för missarnas kväll. Ett otal öppna lägen att ta ledningen brändes med helt horribla missar från mycket nära håll. Med en två nolledning tidigt i andra skulle det för första gången på länge bli seger för bortalaget. Ås ville något annat och utjämnade i målprotokollet när det bara återstod fyra minuter av matchen.

1:a halvlek
Under de 6 första minuterna bröt Adam inspel till helt fria Åsspelare som förmodligen inte kunnat missa dessa lägen. Efter c:a 10 minuter har HIF sitt första anfall. I 17:e och 20:e hade Ås mycket fina lägen som de brände. Det absolut finaste anfallet och målet kom i 22:a då Johan slår en diagonalpassning över ¾ av planens längd till Niklas som med ett tillslag försöker lägga in bollen vid bortre stolpen. Bollen kommer c:a en meter ut i planen istället och vem dyker inte upp här om inte Linus och slår även han på ett tillslag bollen i mål till 0 – 1. Nu är matchen jämn och anfallen avlöser varandra från båda lagen. Både Erik och Linus har bra möjligheter såväl som Ås anfallare. Så i 42:a får HIF en frispark för hands på en Åsspelare. Erik, Linus o Niklas ställer upp vid bollen c:a 10 meter utanför straffområdet för att förvilla om det skall bli ett vänster- eller högerskott. Niklas tar den men tyvärr går skottet utanför.

Halvtidsresultat
Mål   0 – 1
Hörnor   4 – 1
Varningar   0 – 0

2:a halvlek
Det första som händer är att Niklas serverar Erik en boll som han kan sätta in till 0 – 2. Detta sker redan i den 48:e. Nu blir det ställningskrig i 20 minuter innan Ås reducerar till 1 – 2 i den 71:a minuten. Erik ligger ner och ojar sig över en vrist för andra gången under matchen i 85:e. Vid första tillfället när han bar ligger en meter från avbytarbänken frågar domaren Johan Nilsson i all välmening om han vill ha lite kylspray. Erik svarar lite kyligt: ”Hjälper det då?”. Efter att han linkat ut vid andra tillfället ”hjälpte det”. Minuten efter utjämnade Ås till 2 – 2. De sista fyra minuterna pressade HIF rejält för att få ett vinstmål men detta misslyckades.
HIF pressade så hårt att mittbacken Christoffer fick en varning mitt på plan i 89:e

Slutresultat
Mål   2 – 2  (Linus o Erik)
Assists  Nicke 2 o Johan
Hörnor   6 – 5
Varningar   0 – 1 (Christoffer)

Tack vare den lilla bris som fanns på åskådarvallen blev knott och mygg uthärdliga och utan att sitta och vifta för att hålla oss fria från detta otyg kunde vi njuta av en underhållande match och Sorkarna vann en ny överlägsen seger bland supportrarna.
Matchen kännetecknades av goda laginsatser från de båda lagen.