Nicke.     Erik

Bänk: Ljungan, Anders, Bullen, Alle, Palm
Ledning: Honken, Bogge, Maen
Efter midsommarfirande och med ett stort antal återvända spelare från diverse uppdrag vid sidan om fotbollen kom HIF till Skillingaryd med en bastant trupp på 16 man och med en ordinarie ledarstab.
Detta skulle visa sig räcka för att utklassa SIS som före matchen låg fyra poäng efter HIF. Med endast tre tillresta supporters har jag då till uppgift att försöka, låta Er som inte var där, få rätt uppfattning om hur matchen utvecklades som åter fick in HIF i vinnarhålet.

1:a halvlek
Det tog hela 8 minuter innan SIS kom över mittlinjen och kunde avsluta något lamt mot Adam. Före detta var det HIF som hade allt. Hörna direkt i 2:a och ett antal bra lägen för Niklas. Johan fick till en mycket bra frispark där bollen låg och dansade ett tag vid SIS högra stolprot. Inspark för SIS blev det till slut då bollen passerade kortlinjen. I 12:e fick Per-Johan på ett mäktigt skott där Erik lyckades få in returen till 0 – 1. Ett riktigt stort övertag för HIF i matchen varade till 30:e då SIS hade sitt första riktigt farliga anfall som Adam räddade. I 36:e fick Adam ett hemåtspel som inte var med på alls. Med en glidtacklig lyckades han slå undan bollen för en anstormande SIS-spelare och fick i detta moment en skada som visade sig skulle räcka för att bli utbytt i halvlek. Så lyckades SIS nicka in en kvittering på ett bra inlägg till 1 – 1. Detta skedde i den 42:a. Vi fick nu se en sida av Erik som vi aldrig sett tidigare. Han tillrättavisade sina lagkamrater på ett mycket högljutt sätt om hur de spelade och hur han ville att de skulle spela. Förmodligen var det i frustration över kvittering eller så bidrog det till att HIF kunde vinna matchen så övertygande. Jag har inget svar på detta. I den 44:e var det åter Per-Johan som spelade fram Erik till 1 – 2.

Halvtidsresultat
Mål   1 – 2
Hörnor   1 – 3
Varningar   0 – 0

2:a halvlek
Adam byttes nu ut mot Alexander som råkade vara på plats och med i matchrapporten. Trots sin avsaknad av matchning gjorde han flera bra utrusningar där han också talade om att han finns. HIF startar upp som de slutade första halvlek och dominerade på plan. SIS fick en hörna i 61:a som mycket väl kunde resulterat i mål om inte Alexander plockat ner bollen. Niklas var på bettet hela matchen och i 69:e bröt han ett SIS-uppspel och gick på egen hand rakt genom SIS försvar och hängde in 1 – 3. Viktor Lund i SIS hade ingen bra dag. Först krockade han med Per-Johan och blev liggande och i den 73:e fick han stifta närmare kontakt med Anders. Nu blev han liggande och fick hjälpas av planen av sina ledare. I 77:e var det åter dags för Niklas att näta efter att han blivit framspelad av Linus. Nu var det bra press från HIF och i en något annorlunda position ”nickade” Per-Johan bollen mycket försiktigt mot mål. Bollen dimper ner vid mållinjen och SIS målvakt slår ut bollen och inget mål döms ut. För säkerhets skull konsulterar domaren sin linjeman som för dagen inte var någon 50-plussare utan en ung mycket bra förmåga. Linjemannen hade sett, utan målkamera, att bollen varit över linjen så Per-Johan noteras för ett mål ua i den 85:e till 1 – 5. Det hårdaste skottet i matchen kom från Per-Johan i den 87:e Matchen avslutades med att SIS fick en varning i näst sista minuten och att Per-Johan snackade till sig en i 90:e

Slutresultat
Mål   1 – 5 (HIF, Erik 2, Niklas 2 o Per-Johan 1)
Assits   Per-Johan 2 o Linus 1
Hörnor   5 – 5
Varningar   1 – 1  (Per-Johan för HIF)

HIF lyckades med ett bra utbrott efter de senaste matcherna med fint spel dra ifrån kvalplatsdramatiken med ytterligare 3 poäng och visade att en storspelande Adam kunde bytas mot Alexander utan att det försämrade kvalitén. Skall man nämna några som var bäst på plan blir det Erik, Per-Johan, Niklas o Christoffer. Johan och målvakterna kommer inte långt efter. Nu återstår att åka till Norrahammar på lördag innan vi kan lägga oss i hängmattan och äta jordgubbar.