Erik.     Linus

Bänken: Dala, Ljungan, Tobbe, Anders, Palm
Ledning: Honken Maen  Bogge

I ett strålande fotbollsväder med mycket knott och mygg var det dags för HIF att möta det hittills obesegrade Bosna IF

Med tanke på vad som hände i andra halvlek, skulle HIF haft minst oavgjort i denna kamp. Men så blev det inte! Med två ribbträffar för HIF, en på ett bra skott och en på straff kunde Bosna åka hem med tre poäng.
Matchinledningen var som vanligt helt till HIF och Bosna sköt inte sitt första skott förrän det gått 15 minuter. I inledningen hade Dennis tre möjligheter och Erik en, men skotten gick alldeles utanför och någon målvakt fanns inte vid dessa tillfällen vid stolparna. Med en tilltrasslad situation efter tjugo minuter fick HIF se en boll, som knappt orkade över mållinjen, rulla in till ledning för Bosna och en felaktig bedömning av ett långskott kunde två anfallare i Bosna lätt göra 2 – 0 i första halvleks slutminut. Snacka om grisfotboll. Det HIF blev anklagade för i Kärda blev Bosnas segermelodi. HIF hade ett stort spelövertag i andra men vid varje tillfälle som Bosna kunde bryta slog de på det värsta långskott som de kunde hitta och spelade helt utan mittfältspel. Melodin var att skyffla upp bollar till sina anfallare som även de slog bollarna ut i skogen för att få tiden att gå. Får man två ribbträffar i stället för mål så kan det gå så här. Sin överlägsenhet visade HIF med att vinna hörnstatistiken med 10 – 2.

Första halvlek
1:a Dennis utanför, mycket nära. 3:e Erik utanför, mycket nära. 6:e Dennis bra inlägg som målvakten tippar till hörna 9:e ny hörna för HIF. 11:e Johan spelar fram Dennis som skjuter utanför. Så höll det på till 15:e då Bosna sköt sitt första skott. Bosna har här två anfall mellan den 18:e och 20:e där det sparkas mycket i HIF:s målområde och till slut rullar bollen över mållinjen till 0 – 1. Hörna för HIF i 27:e. Erik blir varnad i 40:e och det är HIF som dominerar och skapar inte mindre än tre hörnor mellan 43:e och 44:e. En jättepastej från Bosna kommer mot Adam i den 45:e. En aning felbedömd utrusning gör att två Bosnaspelare kommer helt fria med målet och gör 0 – 2. Halvleken avslutas med att Per-Johan får en varning.

Mål   0 – 2
Hörnor   6 – 0
Varningar    2 – 0

Andra halvlek
Bosna hade spelat grisspel i första men nu blev det ”dubbelgris” resten av matchen. Varning på Amer Suskic i 48:e. Det var hela tiden HIF som spelade upp bollen och det var ganska lätt eftersom Bosna stod med backar och mittfält och väntade på att kunna bryta och skicka iväg bollen så långt det bara gick HIF-hörna i både i 49:e och 51:a. Dennis testar ett skott i 57:e och så kom Eriks ribbträff i 64:e. Ett skott som målvakten inte hade haft en chans på. Linus skjuter ett skott som målvakten gör en fantomräddning på i 73:e. Bosna får sin första hörna i den 74:e. Straff till HIF efter att Linus , tror jag, blev kraftigt omkullvält i Bosnas straffområde. Per-Johan lägger upp bollen men får för mycket fot under så att den tar i ribban. Även denna ribbträff hade varit otagbar för målis om den gått under densamma. HIF fortsätter att dominera och till slut i 90:e blir Dennis och Amir Dervisic båda utvisade efter lite gnabb och handgemäng. Utvisningarna bedömdes av domaren för grova vilket gör att Dennis förmodligen blir avstängd mer än en match.

Mål   0 – 2
Hörnor   10 – 2
Varningar   2 – 2  (Erik o Per-Johan)
Utvisningar   1 – 1 (Dennis)

Bosna lyckades helt med sin taktik att inte spela på mittfältet utan ha 7 man i försvaret som matade upp så långa bollar som möjligt till sina 3 anfallare. HIF har ju som jag nämnt spelat så här när man har haft decimerat antal spelare på plan och lyckats alldeles förträffligt med detta. Man får ju bara vara beredd på att bli kallad för grisfotbollsspelare, men vad gör det om man bara vinner.
De alltför många missarna grinade HIF i ansiktet idag. Ingen skugga över HIF:s vilja att vinna denna match. Men man får inte alltid som man vill.