söndag 15 juni 2014

HIF-Råslätt 2-4 (0-3)

Vem kunde tro att ett Div. 2-lag skulle komma till Långaryd för att spela mot HIF i år? Ingen eller i alla fall inte spelarna i div. 5-laget HIF hade väl trott detta när de anmälde sig till Hyundai Cup 2014.
Ett Råslätt, visserligen på kvalplats neråt i div. 2, skulle naturligtvis vara övermäktiga. Jag för min del hade varit glad om det inte blivit 2-siffrigt resultat i baken fick åter se ett överraskande bra spel från HIF:s sida och matchen började med att Linus satte en boll klockrent i stolpen. Det hade givetvis varit en sensation om HIF tagit ledningen här. Råslätt vaknade till av detta och gjorde omgående ett mycket snyggt mål minuten efter stolpskottet. I samma sekvens gjorde gästerna ytterligare ett mål. Med endast fem minuter kvar kom även trean. Efter knappt en halvtimma in i andra fick de en straff. Så med en 4 – 0-ledning slappnade gästerna av ordentligt och ”lät” hemma laget reducera två gånger.

1:a halvlek
Råslätt öppnade starkt och redan efter 4:a minuter hade Adam fått göra två kvalificerade räddningar. HIF låg på hela tiden och stod inte i straffområdet och väntade. Detta resulterade i att Per-Johan spelade fram Linus i 12:e som kunde gjort ett ledningsmål, men bollen tog i stolpen. I nästa minut slog Råslätt till med ett vackert spel och tog ledningen med 0 – 1. Nu låg gästerna på ordentligt och tre minuter senare stod det 0 – 2. HIF spottade upp sig och Linus var åter nära att överraska men mål uteblev. Det var inget fegspel från HIF:s sida så P-J fick en varning i 30:e. HIF hade lika många hörnor som gästerna i första, vilket bevisar att de inte tänkte ge sig så lätt. Adam storspelade och tog åtskilliga bra skott. Ett av dessa tippade han till hörna och i sekvensen på denna kunde Råslätt nicka in 0 – 3. När det återstod fem minuter av 1:a spelade Kalle fram Linus som åter kunde skjuta. I slutminuten räddade Adam åter sitt mål från påhälsning då Råslätt fick en frispark från bra avstånd.

Halvtidsresultat
Mål   0 – 3
Hörnor   2 – 2
Varningar   0 – 1

2:a halvlek
Redan efter 47 minuter kom Niklas helt fri med målvakten men fick inte till något bra skott. I den 60:e replikerade Råslätt, HIF:s stolpskott i första genom att träffa ribban med rejält skott. Den något ojämna planen såg till att Linus inte kunde få in bollen när han helt fri med målvakten skulle lägg in densamma detta i den 72:a minuten. I samma minut fick Råslätt en straff som de förvaltade till 0 – 4. Niklas varnades i den 83:e  Utan att förringa målgörarna i HIF får man väl säga att Råslätt hade sett att de vunnit när Niklas i den 84:e hade lekstuga med gästerna och på egen hand kunde gå genom försvaret och sätt 1 - 4. I sista minuten spelade så Niklas fram Linus som äntligen fick göra ett mål till ställningen 2 - 4. Detta blev också slutresultatet.

Slutresultat
Mål   2 - 4 (Niklas, Linus)
Assists   (Niklas)
Hörnos   2 – 4
Varningar   2 – 0

Visst var det trevligt att stundtals få se fotboll på en högre nivå än vi är vana vid på Klockarvallen. HIF fick möta ett mycket disciplinerat lag som naturligtvis inte ville riskera några varningar eftersom de lätt skulle gå vidare i kuppen. Denna säkerhet var inget övermod. HIF var däremot ytterst stressa när de skulle avsluta mot mål och fick bara till det två gånger under matchen trots att de hade väldigt många chanser till att göra mål.