Calle      Söderberg

Bänk: En halv Jovan
Ledning: Torbjörn
Massör: Fru Svensson i Förshult

Det var åter dags för HIF att spela mot SWEBIH på hemmaplan. Man mins denna match från förra året som en ”skräckupplevelse” p.g.a. att SWEBIH använde sina värsta knep till att manipulera domaren och lyckades på detta viset vinna matchen mycket komfortabelt. Frågan var nu om detta skulle upprepas eller hade SWEBIH ”mognat” något i sitt sätt att spela? Det var det sistnämnda som gällde.
En skapligt juste match där kombattanterna var mycket jämspelta och där matchen inte avgjordes förrän med den sista sparken vilken olyckligtvis för HIF kom från SWEBIH.
HIF:s lag bestod idag endast av 11 spelare och med en halvskadad spelare på bänken. Undertecknad fick idag krypa in i båset då det saknades ledare. Nyttan med detta kan verkligen ifrågasättas då en sträckning av baksida lår på Markus fick behandlas och lindas av fru Svensson från Hällabäck. Och tur var väl det annars hade de behövts ett antal kraftiga karlar för att lyfta upp undertecknad från marken och det var ju det som saknades utanför planen.

1:a halvlek
Som många gånger förr startade HIF upp mest positivt och fick en straff redan i 8:e pga en hand på bollen i SWEBIH:s straffområde. Varning på Elvis och straff för Erik som lätt gjorde 1 – 0. Minuten senare fick Calle en varning. Strax efter detta hade HIF ett mycket bra anfall där Erik var framme igen med ett fint inlägg som inte resulterade. SWEBIH hade nu skakat av sig vägdammet och tog över de närmaste 10 minuterna med bra anfall som den storspelande Adam fick rädda. Övertaget i matchen växlade tillbaka till HIF och som en följd av ett antal hörnor kunde Tobias göra sitt första mål i HIF-dressen i den 30:e till 2 – 0 efter ett tumult i SWEBIH:s målområde. Halvleken avslutades med att gästerna fick en frispark strax utanför straffområdet som gick aningens över HIF:s ribba.

Halvtidsresultat
Mål   2 – 0
Hörnor   3 – 2
Varningar   1 – 0

2:a halvlek
SWEBIH ville nu visa att de kunde komma med i målprotokollet och startade upp bra men Adam stod åter i vägen ett antal gånger. Domaren ville visa sig ”rättvis” och dömde straff för gästerna för en liknande incident för HIF som SWEBIH fått första. Markus blev varnad för detta och SWEBIH fick straff i 55:e. En straff som något annorlunda gick in till 2 – 1 då bollen tog i ribban och träffade Adam i ryggen och gick in. Efter att HIF radat upp tre hörnor tog gästerna över och det var storspel i målet av Adam som på nytt fick freda sitt område ett otal gånger. I den 77:e kunde han inte stå emot då SWEBIH kontrade in 2 – 2. En spelare i vardera laget krockade och blev liggande i 80:e. Både domaren och alla spelare koncentrerade sig på detta utom två i SWEBIH som tog en snabb frispark och slog in 2 – 3 vilket domaren inte observerade förrän det blivit mål. Målet godkändes trots allas förvåning. Gästerna tog ett snabbt beslut som räckte för att gå upp i ledning för första gången utan att göra fel. En match varar som sagt i nittio minuter. Jovan fick hoppa in när Marcus behövde vård för sin sträckning och var så involverad att jag noterade honom för mål när det åter blev kalabalik i SWEBIH:s målgård trots att det var Magnus J som rullade in bollen till kvittering i 87:e till 3 – 3. Detta mål var även hans första i denna dress. Detta skulle väl räcka till delad poäng trodde vi. Lite för mycket drällande med bollen på slutkörda spelare i HIF gjorde att matchens sista spark resulterade i vinst med 3 - 4 för SWEBIH i den 90:e.

Slutresultat
Mål   3 – 4 (Erik, Tobias o Magnus J för HIF)
Assists    Har inte noterat någon, då målen kom till på straff och på två röriga situationer i gästernas målgård
Hörnor   7 – 4
Varningar   2 – 1

Det blev en ren och fin match där HIF:s spelare gjorde en heroisk insats som kom till spel med endast 11 ”friska” spelare. SWEBIH var imponerade av att HIF kunde göra en så bra match utan avbytare.
Matchens hjälte var utan jämförelse Adam i målet.