Emil

Bänken: John, Söderberg, Jovan, Palm, Mange P

Ledning: Maen, Alle, Uffe

Seriefinal och ”HÖGRISKMATCH”

Så har det då spelats en ”högriskmatch” för HIF som mötte seriens etta och där SmFF hade markerat tillåtet utrymme för åskådarna. Sorkarna hade fått en ”apbur” i det ena hörnan av idrottsplatsen. Denna och ena långsidan var de enda platserna som var godkänt för publiken att vistas på. Aldrig någonsin har jag sett något liknande under alla mina år som åskådare i gärdesgårdserierna. Inte kan väl SmFF ha trott att ”Black Army” skulle komma till Hillerstorp? Nåväl en bra sak hade de åstadkommit, nämligen att tillsätta tre domare. Sällan har jag sett så disciplinerade spelare som dessa båda lag visade upp på SWEBI Arena.

Båda lagen spelade bra fotboll och efter endast två ”dykningar” av hemmalaget redan efter 8 minuter upphörde detta helt abrupt och matchen genomfördes på ett elegant sätt. SWEBIH fick visserligen 3 varningar men dessa uppstod mest i stridens hetta och hade inte någon avsikt att skada motståndarna. Händelserna och skeendet kontrollerades av HIF från början till slut utan några svackor på vägen.

1:a halvlek
HIF tillförskansade sig en hörna innan matchuret hade slagit över till 1 minut. Niklas spelade fram Emil som sköt över i 3:e och i den 5:e kunde SIF mycket väl tagit ledningen. Det var Adam som tappade bollen framför fötterna på en hemmaspelare men denne blev väl så överrumplad att Daniel kunde sparka bort bollen. SIF hade nu en ganska bra period men oftast tvingade HIF:s mittbackar ut deras anfallare mot hörnflaggorna så att skotten blev helt ofarliga. Domaren Bengt Elofsson, som var bra, sa förmodligen något till hemmaspelarna i 8:e för efter det fanns inte en dykning från SIF för att åstadkomma friskarkar, utan allt flöt på i en underhållande match.
När det gått 20 minuter fick HIF ett inkast c:a 5 meter från ena hörnflaggan. Niklas kastade ett långt högt inkast som en av SIF:s mittbackar inte nådde upp att nicka bort, utan touchen blev en perfekt skarv till Erik som lätt kunde nicka in 0 – 1. Det var HIF som styrde det mesta på planen nu och det ena anfallet avlöste det andra. SIF avväpnades ofta i sina anfall redan på mittplan eller också gick någon av deras spelare för länge med bollen så att HIF med press och understöd kunde ”sno” till sig bollen. SIF lyckades dock med att göra årets tunnel. Det var Erik som stod så bredbent att inte ens knäna slog ihop när han försökte att rädda situationen. HIF ordnade 4 hörnor mot SIF:s enda i första halvlek.

Halvtidsresultat
MÅL   0 – 1
Hörnor   1 – 4
Varningar   1 – 0

2:a halvlek
10 minuter in i andra fick HIF en hörna. Johan som inte misslyckades med någon hörna idag fick även in denna utan att målvakten nådde den. Det är ju detta som kännetecknar en bra hörna. Bollen sköts på och kom tillbaka till Dennis som krutade på med ett högt skott till ställningen 0 – 2. I 60:e serverade Emil, Niklas en boll efter långt uppspel från Johan och i minuten efter var det Niklas som spelade fram Emil utan att det blev mål. Ett antal hörnor expedierads av HIF och i 79:e spelar Dennis en djupledsboll till Emil som alldeles själv gick förbi allt motstånd och satte bollen i mål till 0 – 3. Den sista målchansen hade Dennis i den 88:e då han försökte tunnla målvakten. Denne hade dock inte samma bredd mellan benen som Erik utan fick ihop knäna och gjorde ett V som en hockeymålvakt.

Slutresultat
Mål   0 – 3  (Erik. Dennis o Emil)
Assists   (Niklas o Dennis)
Hörnor   3 – 8
Varningar   3 – 0

En mycket snäll och sevärd match där 3-domarsystemet förmodligen räddade matchen. Bäst i SWEBIH var nr 12 Senad Zulovic och i HIF glänste mittfältet tillsammans med ytterbackarna.
Som vanligt gjorde Sorkarna en bra match med det nya trumskinnet på bastrumman.

Bästa domaren hittills i år var Bengt Elofsson

// sur och avundsjuk för att jag inte förstod ett ord av vad som sa´s under hela matchen//