söndag 29 september 2013

HIF - Peking 2-1 (1-0)

Laget:
                                  Adam
Mange J   Mange P (aka Schibbye)  Danne    Johnny
Ljungan.   Erik.             Dennis.           Jovan
                           Nicke
                            Emil
Bänken: spelare som hoppade in och ut Söderberg, Fille, Palm, slutspelare Dala och Jocke


Ledning: honken, Maen, Linus, Alle, Bogge, Uffe, John

I ett alldeles underbart väder med sol hela matchen stod dagens gäster Peking på Klockarvallen och fullbordade serien. HIF gick segrande ur ”striden”. Därmed vann HIF div. 6 Gislaved på 48 poäng och med hela +60 i målskillnad. Den första halvtimman såg HIF inte ut att kunna rå på ett mycket bra spelande Peking. De dominerade ganska kraftigt så en ledning för dem hade inte varit orättvis. Hemmalaget höjde sig och Peking kroknade något då de bara kom till spel med 12 man mot HIF:s 16. En ganska blek insats först av HIF och sedan av Peking gjorde att matchen kändes lite avslagen men vad gör det när HIF vinner och gick genom hela höstomgången utan att tappa någon poäng.

1:a halvlek
Det enda som hände i positiv väg den första halvtimmen för HIF var att Dennis prickade ribban på ett långskott i den 6:e minuten. För övrigt var det Peking för hela slanten och de kunde mycket väl tagit ledningen men avsluten var lite för tama. Adam fick sträcka ut ordentligt i 40:e och tippa ett bra skott till hörna. HIF spottade upp sig något och skaffade sig ett par bra skott och dessutom två hörnor i slutet av halvleken. Den sista hörnan lade Johan in till kalabalik i målområdet hos Peking. Filip lyckades att stöta in bollen till 1 – 0 i 44:e

Halvtidsresultat
Mål   1 – 0
Hörnor   2 – 3
Varningar   0 – 0

2:a halvlek
HIF började som de slutade 1:a och ordnade två hörnor ganska omgående. Ingen gav något resultat. Peking fick två varningar dels Antonio Smoljan i 57:e och Bartolomiej Krasowski i 58:e och i 63:e blev Emil varnad efter att han protesterat mot att han inte fick straff efter att han bryskt hade välts omkull på straffpunkten. Domaren hade ryggen mot situationen och såg inte den tydliga straffen som skulle utdömts.
Det enda skott värt namnet avlossades av Antonio Smoljan som med ett långskott satte bollen i Adams högra insida av buren. Detta resulterade i 1 – 1 i den 69:e minuten. Dala som brukar komma in mot slutet och avgöra, gjorde så idag också med en kvart kvar att spela. Först prickade Jovan i ribban i 74:e sen spelade Dala fram Jovan på nytt vilken åter sköt över målet. Dennis spelade så fram Dala i 82:a men han sköt mycket högt över. Så kom förlösningen i den 84:e. Dala fick två chanser till inlägg och i den andra försöket gick bollen till Emil som kunde sätta slutresultatet till 2 – 1.

Slutresultat
Mål   2 – 1
Assists   (Johan o Dala)
Hörnor   4 – 5
Varningar   1 – 2

En mycket vänlig och snäll match där HIF gick hem med segern. Det fanns över huvud taget inget annat än vänliga handslag efter att någon hade vält omkull en motspelare av misstag. Jag har ju tidigare utsett matchen Klevshult – HIF till årets snällaste match men den får kraftig konkurrens av dagens ”batalj”. Peking var väl så där motiverade då de inte hade något att spela för däremot var det lite prestige för HIF att vinna serien. Alla var nöjda så även Sorkarna som som vanligt sjöng i en timma. Milan Djordjevic i Peking blev tillfälligt något sur på dem när de sjöng sången rakt i örat på honom ”stå upp som en man” efter att han blivit fälld alldeles framför sorkaklacken. En fantastiskt fin segersång kom ur hemmalagets strupar efter att de firat segern med ”bubbel”.

Till bästa spelare i Peking utsågs Nikolce Dojcinowski och i HIF gick priset till Magnus Johansson som samlat på sig massor av beröm under säsongen.

Domaren Andreas Karlsson fick döma en lätt match.

//Bollmarodör Alberts husse//

PS
Tvätterskan tackar för den fantastiskt fina hyllningssången som hon fick på sin bemärkelsedag.
                                                                                                                                   DS



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar