söndag 22 september 2013

Hooks IF - HIF 1-9 (0-4)

Hällabäcks IF gjorde idag den längsta resan för bortamatch i årets serie, nämligen till Lindevallen i Hook vilken ligger 8,6 mil från samlingsplatsen i Smålandsstenar om man kör den kortaste vägen. Supportrarna från Hällabäck får lägga till så att de kommer över 10 mil. Starkt av dem att trotsa vädret och komma i så stort antal att man med råge slog hemmalagets påhejare. Ingen, inklusive mej själv, hade varit på Lindevallen förut. Undertecknad som kört vägen förbi ett stort antal gånger på min väg till Nässjö hittade lätt dit, vilket inte alla övriga gjorde.

Dagens match skulle gå som en dans och det gjorde den också. Det var ju serieledarna som gästade laget som ligger ohjälpligt sist. ”Vet Ni vad som är det bästa med att spela i div. 6? Jo, man kan aldrig åka ur serien”. Dessa ord hörde jag för ett tag sedan och visst stämmer det!

HIF har andra ambitioner trots att man idag inte tog spelet på speciellt stort allvar. Halvt avslaget vann man ändå ganska komfortabelt. Trots sin underlägsenhet skapade Hook ändå i sina kontringar fler hörnor än den överlägsna gästen HIF. Ingen större match men domaren, Peter Junhem gjorde en bra insats. Det tycker naturligtvis inte Stefan som blev avblåst för off side när han krutade in sitt mål.

1:a halvlek
Hook lyckades få hela tre hörnor i 10:e pga av rensningarna gick ut över kortlinjen. Annars var det HIF som stod för grannlåten. Målgörandet började i 6:e när Erik assisterade Filip till 0 – 1. I 13:e kom andra målet det var Stefan som spelade fram Emil till 0 – 2 och i 20:e assade Erik åter Filip till 0 – 3. Det gick bara en minut till innan Erik åter såg till att spela fram till mål. Denna gången var det Emil som kunde göra sitt andra mål till 0 – 4. Både Viktor och Emil sköt vid den tidpunkten när ribban satt några centimeter för lågt eller var det skotten som var aningen för höga. Bollarna träffade i alla fall ribban och gick ut igen. Det sista som hände i första var att Jovan drog på ett volleyskott i midjehöjd. Hade hans fot varit centimetern högre vid träffen hade nätet stått som en strut.

Halvtidsresultat
Mål   0 – 4
Hörnor   3 – 2
Varningar   1 – 0

2:a halvlek
Det gjordes hela sex mål i andra. Åter var det HIF som gjorde 4 mål på raken. Först spelar Tobias fram Jovan till 0 – 5 i 50:e, sedan var det Erik som assisterade Jovan så han med sitt andra mål kunde göra ställningen till 0 – 6 i 58:e. Erik var riktigt på bettet med sina framspelningar i 5:e försöket spelar han fram Johan som kunde fördubbla sin målskörd för året och göra 0 – 7 i 77:e. Viktor tog över taktpinnen och gjorde de två sista framspelningarna, först till Patrik som gjorde 0 – 8 i 82:a. Hook fick göra ett tröstmål i 84:e till 1 – 8 och sen kom det mål vi gått och väntat på hela säsongen. Bogge fick bollen av Viktor och krutade in 1 – 9.
Hook fick två varningar till fastän domaren inte noterat den som Hook fick i 88:e.

Slutresultat
Mål   1 – 9 (Emil 2, Filip 2, Jovan 2, Bogge, Johan o Patrik)
Assists   (Erik 5, Viktor 2, Stefan o Tobias)
Hörnor   8 - 7
Varningar   3 – 0

Ingen av de bästa matcherna som HIF har spelat. Snäll i överkant pga att tre av dagens spelare inte kunde dra på sig någon varning för det hade inneburit att de inte hade fått vara med i sista matchen mot Peking nästa söndag. Allt i egna händer alltså. Det krävs minst oavgjort för att inte missa seriesegern för då kan SWEBIH som är utmanaren inte gå förbi Då lika poäng skulle innebära en seger med målkvot. Det skiljer idag hela 28 mål till HIF:s fördel.

Bästa spelare i HIF är utan tvekan Bogge.

Domaren Peter Junhem var mycket bra i en lättdömd match.

De tappra sorkarna gjorde allt för att lätta upp stämningen och lyckades också. En av flickorna vann 100 SEK på slutresultat. Hon hade nämligen lotten som det stod 1 – 9 på.

//En som visste var Lindevallen låg//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar