Bänken: Dala och Söderberg (slutspelare), Palm (mellanspelare), John (sliten efter gårdagens Hot space disko + konflikt med tränaren = frysboxen), Bogge.

Ledning: Bogge
Biljettförsäljningen: Bogge
Entré: Bogge

Dagens måstematch gick alldeles utmärkt. Klevshult fick sitt näst största nederlag hittills i årets serie trots att HIF endast spelade som man kan göra i första halvlek. Det efterlysta hårdare spelet fick vi dock se. HIF vann nämligen varningarna med tre mot en och de flesta spelarna satte till ordentligt i vissa tacklingar. Domaren hade en något annorlunda sätt att se på det hela så några korrekta tacklingar blev avblåsta för hårt spel. Ett stort glädjeämne i matchen var att Alexander Jonsson var tillbaka mellan stolparna och gjorde samtidigt debut i HIF. Att han varit borta i 17 månader syntes verkligen inte. Han hade visserligen inte speciellt mycket att göra men det är ändå starkt att hålla nollan efter ett så långt uppehåll. Hans rutin märktes speciellt vid utrusningarna som han inte missade en enda. De allra flesta lag har ju problem med att få tag i duktiga målvakter. Hällabäck är ett undantag som mönstrar tre stycken duktiga burväktare.

1:a halvlek
Det tog ett tag innan matchen kom igång. Klevshult blev nämligen avblåsta två gånger för felaktig avspark, vilket måste vara unikt. På tredje försöket gick det rätt till och första halvlek startade. Redan i 2:a fick HIF första hörnan. Inslagen av Johan tog bollen på armen till en KSK-spelare och domaren dömde straff. Fredrik som blivit utsedd till straffläggare gick fram i 4:e och satte bollen i mål till 1 – 0. HIF var totalt överlägsna i första och om bollinnehavet hade varit klockat är jag säker på att HIF hade bollen 75%. Många fina framspelningar följde men tyvärr missades avsluten. Andra hörnan för HIF kom i 13:e och i 16:e spelade Johan fram Erik som löpte från halva plan och avslutade med att göra 2 – 0. Stefan var mycket aktiv och lyckades med det mesta. Framförallt rundade han KSK:s backar flera gånger som i den 20:e då han fick möjlighet att skjuta två gånger fast ur dålig vinkel så att målvakten kunde ta bollen. En hörna till för HIF i den 24:e. Johan stod för en fin framspelning ånyo i den 28:e. Nu var det Niklas som fick bollen och han satte lätt läderkulan i mål till 3 – 0. Bara minuten senare spelade Filip, efter lite trassel, in bollen till Dennis och ställningen var 4 – 0. Så kom matchens första varning. Det var KSK:s Christer Engström som i 32:a fick denna. Målkavalkaden avslutades av Dennis som i 39:e satte in 5 – 0 fint framspelad avNiklas.

Halvtidsresultat
Mål   5 – 0
Hörnor   4 – 0
Varningar   0 – 1

2:a halvlek
HIF kom ut som ett helt annat lag efter paus fast inte på något positivt sätt. Det såg mest ut som man väntade på att matchen skulle ta slut, man hade ju i alla fall allt under kontroll. Det avlossades ett antal långskott istället för att spela fram bollen. Första var det Dennis i 50:e sköt från c:a 45 meter och därefter var det Erik med en bra frispark från långt håll som gått in om inte målvakten lyckats med att tippa över bollen till hörna. Detta hände i 58:e. Dessemellan hade de båda ytterbackarna Johan och Magnus spelat fram Stefan resp. Erik utan att det blev några farligheter. Så blev i tur och ordning Johan, Dennis och Niklas varnade i 67:e, 77:e resp. 87:e minuterna. KSK spelade inte bättre nu än i första för det var HIF som inte tog spelet på så stort allvar längre. Viktor fick avsluta målgörandet med 6 – 0 i 88:e framspelad av Dala.

Slutresultat
Mål   6 – 0  (Dennis 2, Fredrik, Erik, Niklas och Viktor)
Assits   (Johan 2, Filip, Niklas och Daniel Karl Magnus)
Hörnor   5 – 0
Varningar   3 – 1 (Johan, Dennis och Niklas)

En match där HIF hade kontroll på allt som hände i matchen trots en mycket seg andra halvlek. HIF bibehåller serieledningen med två matcher kvar att spela.
Bäst hos gästerna var målvakten Jesper Stensson som också fick den ”berömda” T-shirten med texten Sorkarnas favorit.
Bäst i hemmalaget utsågs Fredrik Albinsson till, som fick en likadan tröja.
Värt att nämna är också att Alle gjorde bra ifrån sig i målet och att ytterbackarna åter gör en bra match. Jag vill också nämna Stefan Ljungqvist som en stöttepelare idag.