Emil.

Bänken: Honken, Dala, Söderberg, Fille, Mange P
Ledning: Maen, Pajsan (han i röd keps), Allé, Linus, Bogge

Den moraliska seriefinalen spelades på Klockarvallen i fredags. Det var de absolut bäst spelande lagen som möttes, nämligen HIF och Kulltorp. Förväntningarna på en bra och spännande match infriades verkligen.
Båda lagen startade upp bra men det var gästerna som dominerade klart och tydligt den sista kvarten av första halvlek med hela 4 hörnor på raken. Även andra halvleks första tio minuter var det Kulltorp för hela slanten. De sista trettiofem gick sedan till HIF som avgjorde matchen på ett briljant sätt där gästerna såg något bleka ut. Stor matchhjälte idag var Emil som gjorde hat trick.
Ingen skugga skall falla över Kulltorp som mycket väl kunde ha vunnit med lite bättre flyt i slutet av första halvlek där de spelade förträfflig fotboll och inte lät HIF låna bollen speciellt mycket.

1:a halvlek
Båda lagen startade upp bra och bytte anfall mot anfall med varandra. Det var ändå HIF som lyckades att göra det första målet. En perfekt djupledsboll från Johan till Niklas som serverade Emil till en perfekt nick, inte hård men välplacerad till 1 – 0. Detta skedde redan i den 5:e minuten. Två minuter senare slår Emil en boll till Erik, som i första idag spelade högerytter. Bollen hade gått in i bortre burgaveln om inte målvakten hade tippat den till hörna. I 13:e resp. 17:e fick Kulltorp hörna och i den 19:e kvitterade Daniel Elmersson, GoIF till 1 – 1 på en solokontring med mycket misstänkt off side.
Ett par hörnor från båda lagen och sen var det mycket nära att Kulltorp tog ledningen både i 27:e och 29:e. Vid det sista tillfället tog bollen i stolpen och gick rakt ut till en alldeles för fri spelare som rullade in bollen men han blev avblåst för off side. Den sista kvarten på första var det spel mot ett mål. Kulltorp dominerade totalt och skapade inte mindre än fem hörnor på tolv minuter. En välplacerad och gnetande fyrbackslinje tillsammans med ett bra mittfält räddade målet från påhälsning.

Halvtidsresultat
Mål   1 – 1
Hörnor   3 – 7
Varningar   0 – 0

2:a halvlek
HIF kom ut till andra betydligt mer taggade än de slutade första. Tyvärr skallade Erik ihop och fick byta redan i 1:a. Yrvädret Viktor kom då in ett tag. I 53:e fick Stefan Ljungkvist och Joakim Vestlund, Goif, var sin varning då Stefan efter att ha blivit nersparkad satte båda händerna i bröstet på motståndaren och knuffade till. Så var åter Daniel Elmersson framme och tog ledningen för Kulltorp i den 55:e till 1 – 2. med en halvtimma kvar tog så HIF över det mesta på plan. I den 59:e får HIF en hörna som Johan lägger in perfekt till Emil som med en ytterligare fin nick kvitterar till 2 – 2. I den 67:e är det dags för Emil att fullborda sitt Hat Trick genom att göra mål på en framspelning i djupet av Daniel. Kulltorp spottar upp sig igen och skapar tre hörnor mellan den 74:e och den 80:e minuterna. Dennis punkterar matchen totalt genom att sätta 4 – 2 i 84:e framspelad av Erik.

Slutresultat
Mål   4 – 2
Assists   (Johan 2, Nicke, Daniel o Erik)
Hörnor   3 – 10
Varningar   1 – 3

En oerhört bar match som lätt kan placeras i div. 4. Båda lagen hade ambition att spela bra fotboll och där Kulltorps Daniel Elmersson var den stora dominanten på planen.
Schackdraget med att placera Erik på högeryttern tycker jag inte var bra. Erik är ingen finlirare trots att han var nära att slå in en boll i mål från kanten utan gör sig bäst när han har kroppskontakt med motspelarna. Då är det faktiskt väldigt få som går förbi honom. Att springa på långlinjen och aldrig få tackla någon är inte hans grej. Han kom in mer i banan i andra och vilken skillnad det blev. För övrigt var lagledningen helt OK och man kommer ju inte framåt om man inte vågar experimenterar lite med laget. En jag inte har nämnt är Adam i målet som verkligen såg till att Kulltorp inte vann. Han utförde många svettiga räddningar och var en av de bättre i laget. Det är fantastiskt roligt att se Niklas när han är på dribblingshumör. Han kan köra en back inte en eller två gånger utan flera gånger i samma frekvens.
Alla spelare i HIF skötte sina uppgifter bra i denna match och det är klart när man vinner mot årets bästa lag i en rafflande match.

Till bästa spelare utsågs Daniel Elmersson i Kulltorp och Emil Josefsson i HIF.
Domaren Viktor Dancea var väl OK med tanke den här serien.