torsdag 22 augusti 2013

Internacional KIF - HIF 1-8 (0-2)

En alldeles underbar kväll på Gisle IP där dagens match stod mellan I KIF och HIF. Det var åter dags att besöka konstgräsplanen i Gislaved.
Den här matchen var i sin karaktär väldigt lik den HIF spelade hemma mot Reftele. Nu var det I KIF och HIF som startade upp ganska jämnt och där gästerna sin vana trogen drog ifrån rejält i målprotokollet i andra halvlek.

1:a Halvlek
Det var HIF och speciellt Emil som dominerade spelet i starten men I KIF var starka i sina kontringar. Stefan spelade fram Emil i 2:a men skottet gick tyvärr över. Johan, som jag tyckte var bäst i HIF, spelade fram Niklas i 4:e som enkelt gjorde 0 – 1. Strax efter hade I KIF ett bra skott som Adam plockade. Niklas, Emil, Niklas, Emil sköt och nickade men målvakten var rätt placerad och räddade allt. I 18:e hade HIF kanonad mot hemmalagets mål och detta avslutades med att Jovan sköt i burgavelns utsida. 19:e hade HIF två hörnor på varandra där Daniel var sånär att nicka in en av dem. Så gjorde Emil ett mål i 20:e men han blev avblåst för off side. Johan lägger en frispark i 26:e där Daniel nickar in bollen till 0 – 2. Det finaste skottet i matchen stod Niklas för som träffade ribban ”så att träflisorna yrde” detta hände i 27:e och hade varit värt ett bättre öde. Halvleken avslutades med två varningar till, HIF Erik o Daniel och en varning till I KIF samt med tre hörnor till HIF och en för I KIF.

Halvtidsresultat
MÅL   0 - 2
Hörnor   1 - 5
Varningar   1 – 2

2:a halvlek
I KIF får en varning redan i 47:e och i 50:e får HIF en straff efter ruff i straffområdet. Erik som är en säker skytt lade upp bollen och drog till. Hemmamålvakten chansade åt vänster och tippade ut bollen som inte var dåligt lagd. Nu började HIF dominera allt mer. Jovan spelar fram Erik mycket läckert i 52:a men inget mål. Minuten efter serverar Johan Dala ett inlägg så han kan göra 0 – 3. Så får I KIF en varning och därefter får Jovan en varning. I 67:e får I KIF en man utvisad. Jag vet inte om det var två gula eller ett rött direkt. Jovan gör så alldeles på egen hand 0 – 4 i 68:e minuten. Nu är det Filip, Niklas och Viktor som har var sitt riktigt bra skott. I 74:e spelar Johan fram en djupledsboll till Martin som skarvar in till Viktor och så har vi 0 – 5. Johan spelar åter fram nu till Filip i 77:e och där satt 0 – 6. Samarbetet Dala till Viktor till Martin blir 0 – 7 i 79:e.Ett mycket bra långskott från I KIF går in i bortre burgaveln hos Adam, som helt förståeligt inte sträcker sig efter bollen då hans bedömning är att bollen går utanför. Tröstmålet kom i 83:e till 1 – 7. Så avslutar han som började målskyttet med en soloraid och gör 1 – 8 i 89:e efter att ha haft lekstuga i straffområdet.

Matchresultat
Mål   1 – 8 (Niklas 2, Daniel, Dala, Jovan, Viktor, Filip o Martin)
Assists   Johan 4, Daniel, Martin, Dala o Viktor
Hörnor   1 - 7
Varningar   3 – 3
Rött    1 – 0

En match som startade bra från båda lagen och där HIF tog över totalt i 2:a halvlek. Bäst i HIF var utan tvekan ”Lillmaen” och ”Skavet” och nu är jag inte det minsta partisk i min bedömning. Ett extra plus till Lillis.

Domaren Marinko Garic, Skillingaryd dömde efter regelboken, vilket är bra!