söndag 11 augusti 2013

Hällabäcks IF - Reftele Goif 7-1 (2-1)

Äntligen är semesterperioden över. Inte för alla men för de förvärvsarbetande. För oss övriga är det oerhört mycket skönare när fotbollen drar igång igen så man vet vad man skall göra.

I dag var det en derbybatalj mellan Hällabäck och Reftele som egentligen kunde slutat hur som helst efter en fin inledning av både hemmalaget och gästerna. Senaste mötet mellan lagen vann Reftele med två mot ett. Hela första halvlek var det ett ställningskrig mellan lagen där ingen vek ner sig. Två långskott från HIF:s sida renderade i en tvåmålsledning som nästan omgående reducerades av Reftele efter en mycket fin frispark som nickades in otagbart. Efter halvtidsvilan och två snabba mål i början på andra, tappade Reftele sugen och orsakade väldigt mycket själva den stora förlusten. Det skall säjas till Refteles försvar att de kom till spel med en alldeles färsk målvakt som inte stått mellan stolparna sen han spelade i barnfotboll.

Första halvlek
De första sju minuterna bytte de båda lagen chanser därefter fick HIF två hörnor en i 7:e och en i 10:e. Reftele kom i flera farliga anfall som kulminerade i den 16:e.
I 18:e bröt Emil en inspark och nickade fram till sig själv och drog på ett långskott till 1 – 0. Martin ville inte vara sämre och avancerade med bollen från egen planhalva och drog iväg ett ännu längre skott som gick in vid stolproten på målvaktens högra sida till 2 – 0. Detta i den 20:e minuten. Reduceringen kom snabbt. På en mycket fin frispark i 22:a från Robert Virtanen kunde Reftele nicka in  2 – 1. I den 25:e fick Emil en varning. Halvleken avslutades med bra spel från båda lagen som gav en hörna för HIF och två för Reftele.

Halvtidsresultat
Mål 2 – 1
Hörnor 3 – 3
Varningar 1 – 0

Andra halvlek
Reftele började bäst och fick en hörna redan i den 49:e. HIF hade sen en femminutersperiod som inte går av för hackor. Efter ett bra spel fick Jovan, som kommit in i paus och kunde på egen hand göra 3 – 1 i 52:a. Jovan bara fortsatte i sitt stim och serverade Daniel ett perfekt inspel i 55:e som resulterade i 4 – 1. Reftele hade sen hörna i 59:e men efter varningen för Reftele i 60:e var det i stort sett spel mot ett mål. Johan spelade fram Emil till hans andra mål i 65:e till 5 – 1 och i samband med en hörna för HIF i 67:e fick Reftele en varning som ingen förstod. Två minuter senare blev Niklas varnad. I 76:e matchminuten spelar Niklas fram Emil som fick fullborde sitt Hat Trick till ställningen 6 – 1. Mellan den 34:e och den 42 minuten hade HIF inte mindre än 5 hörnor. I 88:e hade HIF ett skott i ribban som kanske borde varit mål men domaren såg inte att bollen var över mållinjen innan den studsade ut igen. Niklas avslutade målkavalkaden med att lobbskjuta in 7 – 1 i 89:e.

Slutresultat
Mål   7 – 1 (Emil 3, Martin, Jovan, Daniel o Niklas)
Assists HIF.   Jovan, Johan o Niklas
Hörnor   9 – 5
Varningar   2 – 2

En mycket snäll och trevlig match kanske mest för HIF åter vann men framför allt för att ingen i HIF viker ner sig utan spelade hela matchtiden med full koncentration och vilja. Oavsett hur coacherna byter fram och tillbaka så tappar laget aldrig styra och slagkraft. Det är kanske detta som är det bästa ingrediensen för ”Gladfotboll”.

Dagens bästa spelare var idag Daniel Karlsson för HIF och Robert Virtanen för Reftele, som båda fick ett exemplar av en T-shirt där det står ”Älskad av sorkarna” på framsidan.

Ett stort tack till publiken för deras engagemang och ett alldeles stort tack till Sorkarna som förgyllde hela matchen med sina sånger, bengaliska eldar och med sin bastrumma

Domaren, Victor Dancea har väl haft bättre dagar hoppas jag.