söndag 18 augusti 2013

HIF - Nissafors IS 6-3 (3-2)

"Above us only sky" sjöng John Lennon i en hyfsat bra låt. Nu kan spelarna i HIF gå runt och nynna på denna rad då vi äntligen är i toppen av tabellen. Eller äntligen, mig veterligen vinner man ingen serie i mitten av augusti. Huvudsaken är att vi ligger där när matcherna är färdigspelade i september.

Torbjörn (geniet som brukar skriva) hörde av sig och sa att han kommer missa matchen då han ska besöka Guds hus. Jag trodde då givetvis att han skulle till Göteborg och Gamla Ullevi och kolla på Gud (Tobias Hysén) när han sänkte Ellos. Det visade sig dock vara så att Jesus pappa också kallas Gud och att det var kyrkan han skulle till. Kan ni tänka er!!

Hur som haver. Jag ska försöka guida er igenom gårdagens match.

Första halvlek:
Matchen började med att kocken passade fel. Matchen började i ett rasande tempo (nåja) från HIFs sida. Laget visade upp ett fint passningsspel som underlättades av en bra rörelse av flertalet spelare. Det dröjde inte länge fören HIF tilldelades straff. Dennis rann igenom och kom fri med målis (dagis, lekis, mellis, paddis älskar ord som slutar på -is)  men istället för att skjuta så gjorde han som han brukar, en "motläggsfint". Exakt vad som hände sen minns jag inte riktigt säkert men det slutar med att Emil skjuter och en NIS-spelar räddar bollen med handen på mållinjen. Domaren blåser straff. Här skulle NIS-spelaren givetvis blivit utvisad men domaren tyckte synd om killen och gav istället ett gult kort till hans kompis. Straffen slogs i mål. Exekutor: Erik.

Kort därefter gör HIF 2-0 på ett riktigt mönsteranfall. Bolen gick som på ett snöre. Nicke-Erik-Nicke-Ljungan-Emil. Snudd på världsklass. NIS ville väldigt gärna rulla upp bollen, kul, men resultatet var blandat. HIFs 3-0 föregicks av en riktig "indianare", Erik snappar upp bollen, passar till Nicke som behärskat krutar in bollen i mål.

Efter detta tar HIF halvtidsvila. Problemet var att inte domarens klocka hade gått 45 min än. NIS passade då på att göra två mål och när även domaren och NIS tog paus stod det därför 3-2. HIFs anfall var bra men mittfältet kom i kläm. Ja, de sista 20 min av första halvlek var väldigt dåligt av HIF. USCH!

Andra halvlek 

HIF började även andra halvlek med att gör ett tidigt mål. Återigen föregicks målet av en indianare av en NIS-försvarare, Erik snappar upp bollen, passar till Emil som skjuter. Sen händer följande: skottet går förbi målvakten men bollen har knappt styrfart när den rullar mot mål. En NIS-spelare står på mållinjen och har bara att skyffla iväg bollen. MEN, han lyckas missa stora delar av bollen och placerar den istället i burgaveln. Ett av de märkligaste mål jag sett! 4-2

NIS replikerar snabbt till 4-3. Därefter gör HIF ett nytt märkligt mål. Tobbe slår ett inlägg från högerkanten mot Jovan på bortre stolpen. Jovan ska nog ta ner bollen för inte var väl intentionen att på halvvolly knäa bollen i en båge över en utrusande målvakt!? Vackert hur som helst! Och viktigt! 5-3.

Emil och Söderberg har sedan ett varsitt skott i Stockholm...Stockholm heter det inte det heter Stock...stolpen! Dala "Il Pompiere" avslutade sedan målskyttet när han joggade in 6-3.

Som helhet gjorde HIF en ok match. Siffrorna borde varit större och största problemet är att laget går ner sig så totalt när det inte bjuds på motstånd.

Som vanligt var det en hel hög med Sorkar som sjöng och trummade matchen igenom. Vi börjar bli bortskämda med detta men när motståndarna gång på gång påtalar vilket liv det är runt plan och att det är underbart att spela inför så mycket folk så inser man hur bra vi har det. Innan matchen kom en NIS-spelare fram och sa att det var lite fusk att vi har ett lag utanför planen med! Stort tack till Sorkarna! Och stort tack till alla andra som är på plats! Ni är lika viktiga för oss!

Nu tittar vi framåt och ser att vi spelar redan på onsdag igen. Då ska vi till Gislaved och möta International. Nästa hemmamatch är fredagen den 30 augusti. Det är den sista hemmamatchen som inte ligger på en söndag. Vi hoppas då att så många som möjligt kan komma så gör vi den kvällen magisk tillsammans!  

Vi kan väl avslutningsvis konstatera att det spelades bättre boll på Gunnar Nordhals tid.


// #6 Totti

5 kommentarer:

  1. Swebihs match på FC Peking kommer inte sluta 5-1 till FC Peking. Hemmalaget spelade med en kille som hade 3 gula kort vilket betyder att han var avstängd mot Swebih. Vilket gör att Swebih kommer få matchen 0-3 som WO då FC Peking fuskade. Och Swebihs match mot Kulltorp är fortfarande inte avgjord om den slutar som vinst till Kulltorp eller om det blir omspel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du som tror att Peking hade en spelare. avstängd har inte koll på varför han var med. Tror du spelar i Swbih och ni borde inte få vara kvar i serien när ni slår ner domaren fy fann.

      Radera
  2. Av matchreferatet att döma verkar det vara mycket hög klass på serien.

    SvaraRadera
  3. Antingen är det domaren eller Totti som inte kan räkna!
    I tabellen står det att HIF vann med 7 - 1

    En som aldrig gör fel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glöm mitt svammel på föregående inlägg! TACK

      Radera