söndag 12 maj 2013

Nissafors IS - Hällabäcks IF 0-3 (0-1)

Nu har Hällabäck gått upp på delad 2:a-plats i tabellen genom att vinna dagens match mot Nissafors i DIV 6 Gislaved
Tabellen är mycket jämn. Det skiljer inte mer 2 poäng mellan 1:an och 7:an. Hällabäck hör till de 5 lag som har 6 poäng.
Spelet var inte speciellt bra men det blev ändå seger med 3 mål fast då hjälpte NIS till bra på andra målet.
De två lagen skiljde sig mycket åt vad det gällde spelet. Mestadels spelade HIF sig fram till många avslut medan NIS satsade på långa bollar för att komma förbi HIF:s backar.
Mittfältet var obefintligt hos NIS som dessutom hade ett stundtals virrigt försvarsspel. De långa bollarna till snabba anfallare åstadkom många farliga måltillfällen för hemmalaget men en totalt omutlig målvakt i HIF räddade allt. Detta var utan tvekan Johns bästa match av det jag har sett. BRA John.

1:a halvlek
Matchens första kvart startade med att gräset endast slets på hemmalagets planhalva
4:e minuten blir varningens minut. Det var en spelare i NIS som fick matchens enda varning. I 11:e fick Filip HIF:s första målchans. Det var Magnus P som serverade Filip ett fint inlägg men skottet från Filip gick över ribban. När 16 minuter hade gått fick NIS upp en boll till anfallarna som från ett relativt långt håll sköt ett skott i stolpen.
Erik kontrade med samma sak minuten senare fast då genom spel genom alla lagdelar. Han blåses av för off side. I 18:e hände mycket från båda håll. Första var den Bark som sköt ett skott och sedan var det Bogge som serverade en NIS-anfallare bollen till friläge som John tippade till hörna.
HIF spelade nu mycket fint och utnyttjade hela laget medan NIS kontrade bra och absolut inte ofarligt.
21:a och 23:e minuterna var Emils. Först en skott i stolpen och därefter ett friläge där han tyvärr fick bollen lite för långt framför sig så att målvakten kunde rädda.
Upplösningen av knuten kom i 25:e. Ett fint samarbete mellan bröderna Videll/Karlsson. Niklas slår ett perfekt inlägg till broder Filip som har gått om tid och kan sikta in sin nick på bortre stolpe/ribban och göra 0 – 1.
4 minuter senare skallar Fredrik samman med en anfallare i NIS så att domaren fick blåsa av spelet. En fantastisk sekvens från John sida följde nu. Först räddade han ett skott med en utrusning där returen gick till NIS som dundrade på en gång till. Då gör John en fantastisk enhandsräddning till hörna. Allt detta sker i 37:e.
Niklas har ett skott strax utanför strax innan och efter Johns bravader serverar Bogge, Erik som skjuter utanför.
Halvleken avslutas genom att HIF skapar tre hörnor på raken.

Halvtidsresultat
Mål  0 – 1
Hörnor  2 – 3
Varningar  1 – 0

2:a halvlek
En lång sekvens med bara HIF startade i 48:e. Först försökte Niklas lobba över en alltför långt ut stående NIS-målvak. Bara en minut senare träffar Niklas stolpen och i 52:a är Viktor helt fri därefter i 55:e spelar Niklas fri Emil som skjuter i ribban.
Dagens snyggaste mål kom i 56:e. På ett inlägg mot mål försöker en av NIS mittbackar att rensa undan med vänstern. Han träffar bollen med yttersidan av skon så istället för en undanrensning blir det till ett perfekt skott mot eget mål. Skruven i slutet av bollbanan gör att bollen går helt otagbart in vid stolproten vid den vänstra stolpen till 0 – 2. Det är inte utan att man känner med denne mittbacken. En så perfekt träff är det inte roligt att få. Som plåster på såren kan man ända känna i NIS att det inte var detta mål som var avgörande för matchens utgång.
Nu faller HIF in i det spel som NIS har och plötsligt är mittfältet alldeles för nära backarna och avståndet mellan mittfält och anfallare blir alldeles för långt. Det är ”långa bollar på Bengt” som gäller nu även för HIF. Emil får några chanser till att spräcka sin nolla med inspel av Niklas, Erik och Magnus J, annars är det bara NIS som har chanser att göra mål. John räddar vid tre frilägen annars går skotten utanför. Det enda positiva som händer för HIF är när en långboll går fram till Erik i 75:e Han lyckas trots att båda mittbackarna hänger över honom få in en lätt rullande boll till 0 – 3. Då är det endast en kvart kvar av matchen. NIS avslutar klart bäst och kommer i framstöt på framstöt. Alla HIF-spelarna står nu på halva sin egen planhalva och rensar undan och det är väldigt nära att John inte får hålla nollan.

Slutresultat
Mål  0 – 3
Hörnor  6 – 6

Bäst i hemmalaget var Jonas Stigemyr.

Den överlägset bäste spelaren i HIF idag var John i målet övriga hade ”en vanlig dag på jobbet”. I det här ”gladfotbollslaget” får man alltid acceptera att det räcker med att vinna So What.
Kommentaren var från NIS efter matchen (jag brukar försöka luska ut vad motståndarlaget gör för sammanfattning) ”Det är ju ljusår i konsten att spela boll mellan Hällabäck och de lag vi mött tidigare i serien”. Då skall tilläggas att NIS bara mött Klevshult och Hook vilka ligger tredje från botten med 1 poäng resp. sist i tabellen med noll poäng efter tre matcher.

En mycket juste match där domherren inte hade mycket att vissla åt.
Domaren Johan Nilsson var bra och gjorde en helt godkänd match med tanke på att han fick göra tre mans jobb.

Det man saknade mest var föräldrar och anhöriga. Endast två spelare var representerade med 5 anhöriga vardera.