lördag 4 maj 2013

Hällabäcks IF - IFK Gislaved 2-1 (2-1)

Det blev precis som siaren skrivit i programbladet: ”Seger och publikrekord” i dagens hemmapremiär i serien div 6 Gislaved.
Trots en tillströmning av > 125 personer (då är jag inte säker på att jag räknat med alla barn som såg sina fäder vinna) så räckte bullarna. HIF sålde inte mindre än 100  50/50-lotter vilket inbringade 1000 SEK till framför allt klubben men naturligtvis också till en överlycklig vinnare som kommenterade detta med ”jag brukar minsann inte vinna”
Publiken bestod till ganska stor del av supportrar som bar halsduk och bengaliska eldar i blått och vitt.
Sponsorerna hade bjudits in till premiären, vilka bjöds på kallskuret och potatissallad som de väl lät sig smaka av. Dessa blev även utsedda till jury för att bestämma vilka spelare i respektive lag som var bäst.
Under minst en timma före match och under hela matchen fick vi njuta av trumma och sång från supportrarna som dessutom bjöd på bengaliska facklor och svingande standar i föreningens färger.
Speakern hade svår för att uttala gästande lags spelares efternamn och valde att endast presentera dem med nummer och förnamn.
Matchen och inramningen blev lika bra som HIF hade hoppats på. Seger med 2 – 1 där Erik åter gjorde båda målen framspelad till det första av Stefan Ljungqvist (då menar jag inte den berömda skådespelaren utan en son till min gamla klasskamrat i Landeryd) och till andra målet av Niklas Videll.

1:a  halvlek
Sin vana trogen började HIF med att dominera spelet. Ja man dominerade faktiskt hela första halvlek
I 4, 6 och 10:e var det ytterst nära att HIF tog ledningen och i 15:e blev man faktiskt snuvade på en straff. Det var Erik som var helt fri med målvakten men knuffades omkull vid straffpunkten av den mittback som inte hängde med i Eriks fart. Domaren vågade/ville inte se vad som hände så därför blev det ingen åtgärd från dennes sida. Förlösningen kom tre minuter senare då Ljungan spelade fram bollen till Erik som gjorde 1 – 0 i 18:e. Medan notarien agerade speaker fick nr 4 i IFK varning så därför har jag ingen aning om varför. Detta skedde i 20:e.
Första hörnan gick till IFK i 23:e och det andra målet i matchen gick till HIF efter 25 minuter. Det var Niklas som spelade fram Erik till 2 – 0..
Den mest imponerande spelaren idag var Pajsan som satt på sig målvaktsdräkten i brist på ordinarie målvakter och utförde detta med bravur. Han var ute och boxade ut och plockade ner inlägg mellan spelare och visade ingen som helst ringrost. Han sa efteråt ”jag vet ju hur osäker man blir när det kommer en 100-kilosklump mot en och man skall försöka avsluta” på tal om sina fina utrusningar.
Erik blir varnad i 37:e och i 38:e gör IFK 2 – 1 efter ett bra inlägg på en frispark.
I 43:e fick IFK två hörnor där den ena tillkom genom att Pajsan tippat ett bra skott över ribban.

Halvtidsresultat
Mål  2 – 1
Hörnor  3 – 0
Varningar 1 – 1

2:a halvlek
Så var det det här med endomarsystemet som ”alltid” drabbar HIF. Vid två tillfällen lät domaren bli att blåsa av offside-springande IFK:are. Dels i 49:e då Pajsan tog hand om bollen och dels i 66:e då han tvingades att tippa till hörna. I 56:e var Erik fri men tyvärr blev det inget mål. Johan slog en mycket bra frispark i 57:e som vi alla trodde skulle gå in i bortre burgaveln, men tyvärr var den lite för hög och slog ner på nätet bakom ribban.
IFK:s målvakt började plötsligt att virra omkring och gjorde flera utrusningar där han inte kom åt bollen. Erik var framme två ggr och Niklas en gång när detta hände men inte ens lobben från Erik gick in. Detta skedde mellan 63:e och 65:e. IFK spelade upp sig lite nu men det hindrade inte Niklas att avlossa matchens hårdaste skott som IFK med nöd fick över ribban och till dagens enda hörna för HIF i 73:e. IFK kom i ett och annat anfall men skotten avlossades för tidigt och samtliga gick utanför.
Erik försökte med en cykelspark i 83:e och hade inte alarna varit så höga hade bollen säkert hamnat i Nissan och kunde ha hämtats i dammen i Hylte. Dennis avslutade bollfyrverkeriet med ett skott utanför i 88:e

Slutresultat
Mål  2 – 1 (Erik 2) Assist i HIF Stefan och Niklas.
Hörnor  1 – 5
Varningar 1 – 1 (Erik)

Till dagens bästa spelare utsågs i HIF Erik Mårtensson och i IFK Björn Magnusson vilka båda fick en T-shirt med texten ”Sorkarnas favorit”.
En match i bra tempo från HIF och en juste match som bara fick två varningar.
Utan tvekan vann rätt lag trots att man förlorade hörnstatistiken stort. Det är man inte van vid.
Det bästa med det här laget är att oavsett hur man byter spelare så fungerar laget. FANTASTISKT
Härliga tre poäng inkasserades idag. Konservera formen om ni inte tänker förbättra den ytterligare. Det kan ni ha nytta av i kommande matcher.

Domaren behöver inte skämmas för sin insats. Det är fruktansvärt svårt att vara ensam när man skall döma offside. Allt annat fungerade ju relativt bra!

//En glad pensionär//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar