Kulltorps Goif - Hällabäcks IF 2-3 (2-1)

Erik         Emil

De som startade på bänken: David, Fille, Söderberg, Johan
Han som mest var på toaletten: Tobbe
Lagledare: Alle

Hällabäck gjorde idag en heroisk insats när man tog upp ett tvåmålsunderläge till seger med tre mål mot två. Detta skedde på Liavallen (knottens paradis)
Ingen match har startat med större spelövertag för HIF som denna. Det dröjde faktiskt till 7:e innan Kulltorp sköt sitt första skott mot mål. Detta långskott tog mycket turligt i  HIF:s höra stolpe och gick in vid den vänstra. Trots det var det HIF som dominerade de första tjugo minuterna. Det var genom detta övertag som HIF skapade fyra hörnor medan K-GoIF endast fick en sådan.
Efter c:a en halvtimme stod det två noll till hemmalaget efter ett mönsteranfall och detta kändes inte riktigt orättvist.
Upphämtningen startade redan i sista minuten i första och kvitteringen kom i början av andra och segermålet redan efter sextio minuter.
K-GoIF kämpade i de sista trettio minuterna för att få till kvittering men HIF spelade hela andra halvlek utan att mattas och förlorade knappast någon duell om bollen. Laget har ju tidigare haft en tendens att slappna av lite i mitten på andra. Idag fanns inte något sådant och man vann helt rättvist med 3 – 2. Kulltorp är det klart bästa motståndet HIF mött i serien så ingen skugga skall falla över dem men idag mötte man sin överman.

1:a halvlek
Dennis och Niklas spelade fram Emil i 1:a resp. 2:a minuterna och Magnus J spelade fram Stefan i 6:e men målen uteblev. Ett långskott från tio meter utanför straffområdet tog mycket turligt i HIF:s högra stolpe och gick in till 1 – 0 detta skedde i 7:e och det var K-GoIF:s första skott mot mål. I 12:e fick HIF två hörnor och efter tjugo minuter tog hemmalaget över något och vann väldigt mycket ”andrabollar” stärkta av sitt ledningsmål kan man tänka. Och det dröjde inte till mer än 28:e då de stormade fram på sin vänsterkant och fick till ett perfekt inlägg där de ställde hela HIF:s backlinje genom att nicka in 2 – 0 efter ett mönsteranfall.
I 38:e blev Erik varnad efter att hemmalaget fått sin enda hörna i första halvlek. Hela laget tog sig nu i kragen och ganska omgående fick HIF sin fjärde hörna utan resultat. I 44:e fick Erik en fin framspelning av Johan och i 45:e kämpar Dennis till sig en inspelning till Emil som kunde reducera till 2 – 1.

Halvtidsresultat
Mål   2 – 1
Hörnor   1 – 4
Varningar   0 – 1

2:a halvlek
HIF började som alltid, bäst efter pausen och Fredrik var framme redan i 48:e och sköt ett skott över. Dagens prestation i HIF kom i 51:a. Det var Niklas som gjorde en tyrtioometerslöpning där ingen i hemmalaget hängde med och kvitterade till 2 – 2 med ett otagbart skott. Bara två minuter senare nickar Emil i ribban efter en perfekt slagen hörna av Niklas. Bara en minut senare serverar Niklas en boll till Daniel som skjuter över. HIF hade nu tagit över och man vek sig inte en tum utan spelade bra med fint understöd. Hörnorna duggade tätt för HIF och i 60:e lyckades Erik trassla till sig en passning till Stefan som uppvaktad av två backar och målvakt kunde peta till bollen så att den gick mellan benen på målvakten och med knapp styrfart kunde passera mållinjen till 2 – 3. Hemmalaget satsade nu allt de kunde för att få till en kvittering och kanske ett segermål. Det var ju hela trettio minuter kvar. De fick faktiskt till ett par fina avslut. Från HIF blev det nu många långa bollar för att hålla undan och detta lyckades de med p. g. a. att man kämpade och vann de flesta duellerna. Dagens andra varning gick till hemmalaget i 80:e efter en incident vid ett inkast. Det var nu även långa bollar från K-GoIF:s sida vilka var nära att kvittera med ett långskott om inte John hade tippat bollen över ribban till hörna i 82:a. Man hade även ett bra försök i sista ordinarie minuten men det ville sig inte.

Matchresultat
Mål   2 – 3 (Emil, Nicke, Stefan)
Hörnor   4 – 8
Varningar 1 – 1 (Erik)

Inramad med bengaliska eldar, trummor och sång (som nu hade förnyats väsentligt) från en fantastisk hejaklack gjorde HIF sin klart bästa match mot det klart bästa motståndet i serien hittills. Hejaklacken överröstade faktiskt hemmalagets ”kämpalåt” som gick ut i högtalare. En total laginsats där det är så omöjligt att höja någon över den andre vill jag ändå säga att Daniel Karlsson var något bättre än övriga. Med sådan ”gladfotboll” från båda lagen och med endast två utdela varningar känns det lite konstigt att en spelare i K-GoIF (nr 5) gick av planen utan att tacka för matchen. Visst är det surt att förlora men man skall visa respekt för sina motståndare, vilket några ur HIF:s fans påpekade för honom.

Domaren Mats Bark Andersson hade väl en sådär dag på jobbet.

Publik c:a 75 personer av vilka 2/3 hejade på HIF.