lördag 11 maj 2013

Nissafors borta

Imorgon (söndag) spelar HIF sin tredje seriematch. Denna gång åker vi till Nissafors och Spångamon för en svår bortamatch. Hif och NIS möttes för någon månad sen i Smålandscupen och då vann HIF med 4-3. Trots siffrorna så var HIF det klart bättre laget i stora delar av matchen. HIF ledde med tex med 4-1 men då de valde att sluta spela fotboll tog NIS chansen att reducera gånger 2 de sista minuterna. Den matchen är nu historia och vi ser fram emot en ny härlig fight!

NIS
Nissafors har inlett årets serie på bästa tänkbara sätt och har 6 inspelade poäng efter 2 segrar. Vi frågade NIS tränare Jonas Robertsson vad han tycker om inledningen.
Robertsson: "-Jo jag är nöjd med två segrar, men jag tror motståndet inte varit det bästa, blir betydligt tuffare på söndag mot HIF.
Vi gjorde en riktigt fin första halvlek förra matchen mot Hok där vi hade ett riktigt fint passningsspel som oxå resulterade i en 4-0 ledning, känns som det funkar bra och vi börjar hitta rätt position till rätt spelare."

Vidare frågade vi Robertsson vad han tar med sig från förra mötet med HIF.
Robertsson: "-HIF har bra och smarta spelare på alla platser i laget och inga svaga punkter anser jag, framförallt utstrålar hela laget och föreningen en härlig moral som gör att alla i HIF verkar ha jäkligt roligt, vilket är väldigt viktigt i en lagidrott."
På frågan om vad han tror om serien svarar han följande.
Robertsson: "-Serien tror jag kommer bli ett getingbo, alla slår alla, kan inte säga att jag ser något lag som vinner serien överlägset, men om jag ska tippa några som kommer finnas med i toppen i september så blir det HIF och Reftele."
Avslutningsvis berättar Robertsson lite om arrangemanget runt matchen på söndag.
Robertsson: "-Familjematchen är denna matchen. Vi kommer ha ponnyridning, hundklubben har uppvisning, fri entré, glass till alla barnen, mm. Så jag hoppas verkligen HIF-supportrarna och familjer från HIF följer med till Spångamon på söndag för ni är alla hjärtligt välkomna! Aktiviteterna börjar efter kl 14.00, vi ses på söndag!!"

HIF
Hällabäck tog sina första 3 poäng förra helgen när IFK Gislaved slogs tillbaka med 2-1 inför en frenetisk hemmapublik! På veckans träning hade vi årets först kvinnliga deltagare med då Frida Svensson hoppade in mellan stolparna och fick känna på svårigheten att mota bollar från HIF:are. Kul!

I skrivandets stund vet vi inte hur tränare Holmgren formerar laget i morgondagens match. Vet vet dock att följande spelare inte är disponibla:
Rehabgruppen:
Alle Johnsson. Bla problem med knä, fötter, smalben och lår. Kort och gott benen. Beräknas vara spelklar maj 2016.
Adam Alexandersson. Axelskadad, spelklar om någon vecka verkar det som.
Maen den äldre (Mr Januari). Ryggskada och på scoutuppdrag i Baltikum.
Linus Carlsson. Knäskål ur funktion. Operation i slutet av maj. Spelklar efter semestern förhoppningsvis.
Dala. Drog sönder baksidan för 23 gången då han gjorde ett ryck...nä, han höjde farten lite.

Sen är lite andra spelar borta av olika anledningar samt några tveksamma.
Men vi ställer som vanligt upp med bästa laget för dagen!

Vi i HIF önskar naturligtvis att så många som möjligt kommer upp till Nissafors och stöttar oss!
Matchstart kl 15.00. Arrangemanget runt matchen startar kl 14.00.

Frmåt HIF!!

// #6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar