Mange J. Dennis.  Stoffe.   Anders
Fille.         Erik.       Pajje.    Palm
                Nicke.     Jovan

Ledning och bänk:  John, Bogge och Söderberg

HIF kom till Värnamo på lördagseftermiddagen med ett lag som absolut inte var av dålig kvalité. Problemet var bara att de inte hade några avbytare. Viktor var på papperet ledare eftersom han fallit ner från älgtornet, Bogge hade varit i svampskogen och John ville inte. De båda sistnämnda var villiga att göra högst 120 sekunder.
HIF startade upp relativt bra och det var bara ett misslyckat inkast där Liljan kunde snappa upp bollen och göra mål på i första. Efter kvitteringen i andra såg det ut som HIF skulle kunna åtminstone få en poäng med sig hem, men olyckligtvis gjorde hemmalaget ett mål till.
Om ni läst vad Liljans tränare hade uttalat i VN så stämmer det inte. Klart man måste hushålla med sina krafter när man är van att byta några gånger under varje match. Däremot stämde det när han ljudligt ropade över hela planen till sina egna spelare i andra halvlek då HIF kvitterat “Detta är inte fotboll, detta är bara skit”.
Sådana kommentarer behövde inte HIF:s bänk använda.

1:a halvlek
Det är inte så lätt för HIF att spela på en plastplan. Bollen studsar dubbelt så mycket som de är vana vid från Sorkavallen där bollen “dör ut” i det mjuka gräset. Med tanke på detta började HIF bra och spelade jämnt med hemmalaget.
Det första farligheten kom i den 13:e då Liljan, efter en hörna, sköt i Adams vänstra stolpe. Så har vi det där med domarna i de här låga serierna. Man har tydligen inte rätt att fråga vad en frispark beror på eller ifrågasätta ett domslut. Domare, titta lite mer på fotboll i de högre serierna och lär Er! När Erik frågade efter anledning till en frispark mot sig i den 18:e, drog domaren, likt Lucky Luke, upp det gula kortet snabbare än sin egen skugga.
Så kom det misslyckade inkastet för HIF i 36:e. Liljan snor åt sig bollen och tog ledningen med 1 - 0 vilket stod sig halvleken ut.

Halvtidsresultat
Mål   1 - 0
Hörnor   3 - 3
Varningar   0 - 1

2:a halvlek
Erik inledde med ett bra skott i den 51:a och Hällabäck låg på bra nu för att komma med i målprotokollet. Man spelade med relativt hög backlinje och detta var en av orsakerna till nästa mål. Liljan gick nu in för att kontra och i den 58:e fick de på ett hårt skott som Adam lyckades rädda. Bollen gick rakt ut och i avsaknad på HIF-backar kunde returen lätt rullas in till 2 - 0. Niklas som under hela första halvlek blivit provocerad med miner och gester från Liljans målvakt fick nu chansen till revansch. Målvakten stod den mesta delen av matchen utanför sin egen straffområdeslinje och stylade och hade ingen aning om Niklas lobbförmåga. Från nästan halva plan slog han en perfekt lobb flera meter över Liljans målis till 2 - 1 i den 61:a.
Inom två minuter 63 - 64 fick hemmalaget hela fyra hörnor beroende på att HIF försvarade sig genom att slå bollarna till nya hörnor.
Så var det HIF:s tur att skapa hörna i den 66:e och i kalabaliken efter den gjorde Dennis 2 - 2.​​
Det var nu som Liljans tränare fick sitt utbrott.
Olyckligtvis fick hemmalaget in en boll till i mål i den 71:a och gjorde 3 - 2.
 Vad är egentligen kriteriet för avvaktande varning. Jag har alltid trott att om det drabbade laget har chans att göra mål då kan man vänta med att dela ut ett kort. I fallet med Niklas som blev nersparkad utanför motståndarnas straffområde så lät domaren spelet gå fastän det var det felande laget som hade bollen och först när den gick ut över sidlinjen blev en spelare i Liljan varnad. HIF skulle väl haft en frispark, eller? Detta hände i den 74:e. Liljan fick ytterligare en varning i den 80:e, vilken var svår att förstå. Trots övertag i slutet lyckades inte HIF kvittera.

Slutresultat
Mål   3 - 2 (Niklas, Dennis)
Inga assists delas ut
Hörnor   8 - 6
Varningar   2 - 1

Den första förlusten på fem matcher kom idag. Men Hällabäcks läge på negativa kvalplats i tabellen betyder inget ännu. Det är ju fem matcher kvar att förbättra situationen.
De som gjorde mest nytta idag var Niklas och lillebror Filip.

En ljusglimt i domarinsatsen står ass. domaren Lennarth Svensson från Skillingaryd för. Mej veterligt har jag aldrig sett honom göra en felbedömning. Sträck på dig Lennarth det är sådana som du vi behöver.