tisdag 9 september 2014

Hällabäcks IF-Tabergs SK 5-2 (1-1)

Efter två mycket sena avhopp från 16-mannalaget fick HIF starta även den här matchen med decimerat lag. Det var väl egentligen bara att dra på för så mycket tyget höll för nu behövdes poäng. Återigen var backspelet av hög kvalité då de inte släppte till en enda hörna. HIF skapade däremot hela 9 st, vilket får vara värdemätaren på spelövertaget.
Bortamötet i våras då HIF förlorade med hela 0 - 4 kommer i mycket konstig dager när man sett detta extrema kontringslag. (Såg aldrig bortamötet)
Taberg spelade med åtta i försvaret och två man framåt ända tills det återstod 25 minuter av matchen då de gick ner till en man på topp när en av deras spelare drog på sig sin andra varning och blev utvisad. De behöll alltså åtta man i försvaret och att de blev en man mindre förklarar inte att de släppte in tre mål under de avslutande tjugo minutera utan berömmet går helt till HIF.

1:a halvlek
HIF har under hela året börjat matcherna starkt. Denna var inget undantag. Hörna redan i 3:e för hemmalaget. En kontring från gästerna med en hög boll i den 5:e studsade lite konstigt på den inte riktigt jämna planen och en ytterback i HIF slog ett hål i luften när han skulle rensa, detta blev till en framspelning åt Taberg som sköt på Adams fingertoppar till mål alldeles intill hans högra stolpe, 0 - 1.
HIF hade kontroll på händelserna om man nu kan kalla det för det. Det gick ända till den 26:e då Magnus P fick på ett bra skott som räddades till hörna. Pressen hårdnade mot Taberg med mycket bra spel från HIF och hörnorna duggade tätt.
I den 32:a resp. den 34:e fick Taberg två varningar. HIF rullade upp ett fint anfall i den 35:e då Sebastian spelade fram Filip till 1 - 1. Så var det Dennis och Erik som stod för varningarna den första kom i den 37:e och den andra kom i 39:e.
Sebastian var på bra spelhumör hela matchen och fick på en riktig kanon i 40:e, därefter avslutades halvleken med att HIF ordnade två hörnor.

Halvtidsresultat
Mål   1 - 1
Hörnor   5 - 0
Varningar   2 - 2

2:a halvlek
Så hände det som inte ska få hända. Taberg fick en frispark från 25 meter på sin högar sida av planen. Med en högerfot i den 47:e slogs bollen in i det långa hörnet till 1 - 2. Adam sa efter matchen “Den skulle jag tagit”.
Så var det dags för Sebastian igen att med ett kanonskott nästan rasera målställningen på han träffade ribban i den 58:e. Bättre lycka hade Dennis i den 60:e då han med ett långskott satte in kvitteringen till 2 - 2. Per-Johan fick en varning i den 61:a.
HIF fortsatte med att skapa hörnor och frisparkar och vid ett tillfälle fick bollen med kraftig underskruv en konstig bana. Efter en halvräddning av Taberg tog bollen i marken innanför mållinjen och studsade upp i ribban och gick ut. Att bollen var helt över linjen såg alla HIF:are men inte domaren.
Den först varnade Tabergsspelaren fick i den 65:e sitt andra gula kort och måste därför lämna planen. Gästerna gick nu ner till en anfallare men behöll 8 i försvaret vilket inte skulle påverka insläppta mål men väl förmågan att göra sådana. Med endast en i kontringarna blev de lätt avväpnade och med alldeles utmärkt spel från HIF resten av matchen, lyckades de göra tre mål och gå segrande mycket välförtjänt från planen. Ledningen kom genomLinus som framspelad av Per-Johan satte 3 - 2 i den 70:e. Fem minuter senare gjordeSebastian på egen hand 4 - 2, och i den 84:e fastställde Linus resultatet till 5 - 2 även detta på egen hand.

Slutresultatat
Mål   5 - 2 (Linus 2, Filip, Dennis och Sebastian)
Assists   Sebastian och Per-Johan
Hörnor   9 - 0
Varningar   3 - 3 (En i Taberg fick två gula och därmed rött)

En ganska underhållande match där HIF styrde och ställde och fastän Taberg spelade med åtta försvarare så kom hemmalaget igen relativt lätt. Åter en stor eloge till backarna som inte släppte till en enda hörna under matchen.
Förutom backlinjen vill jag ge beröm till Linus och Sebastian.