torsdag 25 september 2014

HIF-Västboås 4-1 (1-0)

En ganska händelsefattig första halvlek och där andra halvlek var betydligt bättre från HIF:s sida.

1:a halvlek
Det hände inte mycket de första 10 minuterna.
Linus startade målgörandet med att tunnla Ås målvakt i den 12:e framspelad av Jovan till 1 - 0. Utöver två anfall, ett i den 24:e och ett iden 30:e, hade inte Ås något att säja till om i den första halvleken. Deras kontringar som de har på sin hemmaplan var som bortblåsta. Kanske berodde det på att planen i Långaryd är betydligt längre och därför stämde inte deras spel?
HIF däremot hade några chanser till att utöka ledningen men icke så.
Niklas hade tre tillfällen. Två riktigt fina skott som Ås målvakt fick rädda till hörna och en bra slagen frispark. Erik spelade fram Linus som nickade i ribban i den 27:e dessutom hade P-J en fin nick i den 31:a.
Calle och Jovan fick varsin varning. Ås fick även de en varning.

Halvtidsresultat
Mål   1 - 0
Hörnor   2 - 0
Varningar   2 - 1

2:a halvlek
Hörnor till HIF i den 48:e och den 53:e. Backarna i Ås mattades betydligt i andra och HIF hade ett totalt övertag i anfallsspelet. Niklas spelade fram Jovan till 2 - 0 i den 56:e. Efter en varning på Dennis i den 57:e var det åter dags för Linus att måla. I en tilltrasslad situation i Ås straffområde kunde Linus göra 3 - 0 framspelad av Jovan.
Så fick P-J, Niklas och en ås-spelare varsin varning i 69:e, 70:e resp. 71:a.
Minuten efter detta fick Erik göra 4 - 0 framspelad av Linus.
HIF:s “utlandsproffs” Joakim från Oslo gick in lite för hårt i en duell och ådrog sig ett rött kort. Joakim sa efter händelsen till mej att “Hade det varit för tio år sedan så hade jag hunnit fram och då hade det varit regelrätt”
Ås fick en onödig frispark som de förvaltade väl och sköt bollen otagbart i mål till 4 - 1 i den 72:a.
Både P-J och Erik hade chans att utöka målskörden men i dessa situationer räddade gästernas målvakt förtjänstfullt.