måndag 15 september 2014

Bosna - Hällabäcks IF 2-3 (1-0)

Nu kan HIF stoltsera med att man sett till att alla nollor i förlustraden på tabellen har spruckit.
Bossna hade nämligen inte förlorat någon match i serien före just denna mot HIF.

Med en så jämn trupp som HIF har så saknade man varken Erik, Martin, Linus, Magnus P, Markus eller Johan trots att ingen av dessa kunde vara med. Det är ju ett riktigt bra styrkebesked att kunna vinna över det lag som är i särklass i tabellen och som förmodligen går upp en division i höst.
Kan det bli bättre? Jag svarar själv och säger: Nä det kan det inte!

1:a halvlek
Det var mycket Bosna den första kvarten trots att det var Sebastian som ordnade den första hörnan redan i 1:a. Hemmalaget anföll med tre man och Adam hade det svettigt. Hade det inte varit för deras iver att ta ledningen så att de blev avblåsta  åtta eller nio gånger den första halvtimmen så är jag säker på att de hade haft mer än en 1 - 0-ledning i halvtid. (Bra linjeman)
HIF var definitivt inte ofarliga med ett Jättebra skott av P-J och både skott och en bra nick av Niklas. Det kändes nästan hela första halvlek som att Bosna var en storlek större än HIF och då menar jag inte bara fysiskt utan även spelmässigt.
Ledningsmålet kom i den 30:e.
HIF spelade mycket boll på marken, vilket var en god medicin mot dessa giganter i luftrummet och tog över lite av spelet i den sista kvarten av första halvleken.

Halvtidsresultat
Mål   1 - 0
Hörnor   2 - 2
Varningar   1 - 0

Bosna börjar direkt med en varning i 48:e, vilken i slutet skulle visa sig vara ödesdiger.
i 51:a var det ytterst nära att Jovan kunde kvittera på en fin framspelning från Calle. Tyvärr kontrade Bosna direkt på detta och kunde öka på sin ledning till 2 - 0 i den 52:a. HIF kom in bättre i spelet i andra halvlek och Jovan som var mycket pigg efter att ha vilat hela första hälften gjorde en rush på egen hand och reducerade till 2 - 1 i den 54:e. Bosna tappade inte sin koncentration utan svarade med ett ribbskott minuten senare. Dubbelhörna till hemmalaget i den 56:e.
Nu var det HIF som hade det bästa passningsspelet för att de spelade på marken. P-J fick en varning precis innan Call drog ner på sin vänstersida och serverade just P-J en perfekt boll som han kunde kvittera på. Allt detta hände i den 58:e. De kommande tjugo minuterna var det faktiskt HIF som kontrollerade det mesta bl.a. var Niklas helt fri med målvakten men denne gjorde en fenomenal räddning på skott från nära håll i den 63:e.
Bar tre minuter senare var det Adam som stod för en fantastisk bravad då en Bosna spelare försökte tunnla honom i ett friläge. På något konstigt sätt kunde Adam stoppa upp farten på bollen  bakom sina fötter och få tag i den. Detta var dagens räddning! Niklas var lika mycket på bettet som Jovan och hade en fin nick, strax över i den 68:e.
Dagens behållning svarade Niklas för. Ni som kommer ihåg hans lobbmål i Värnamo och tyckte det var bra, vilket den var, skulle sett dagens lobb. Från c:a 45 meter damp bollen ner alldeles under ribban helt otagbart för målvakten till 2 - 3 i den 71:a. Att kunna göra två sådana mål inom loppet av två veckor måste vara unikt.
Nu var det tjugo minuter kvar, med tillägg, av matchen. Stefan fick olyckligt bollen på armen i eget straffområde och var beredd på det värsta. Domaren som stod endast ett par meter från händelsen friade dock och lätt spelet gå vidare.
Bosna tilldelades två varningar i den 76:e dessutom blev det dubbelvarning i den 84:e. Det var en i Bosna och Magnus J som fick varsin, olyckligt för Bosna var att denne spelaren redan hade en varning från inledningen av andra och fick därmed lämna planen med ett rött kort. Det sista av värde som hände i matchen var att Jovan kom helt fri med Bosnas målvakt men även denna gång kunde han freda sitt mål.