torsdag 14 augusti 2014

Kulltorp- HIF 2-2 (1-0)

Fortfarande är det HIF som är det bättre laget av de båda nykomlingarna för året i div. 5. Detta bekräftades på Liavallen i Kulltorp på tisdagskvällen. Med två segrar förra året och med en seger i år och dagens oavgjorda match befäste man sitt övertag på motståndarna.
HIF spelade inte så bra som man kan och det märktes väldigt tydligt att spelarnas tankar redan var på den stora drabbningen i år som blir på fredag i Långaryd.
Spelet av båda lagen gick ut på att slå långbollar över sina mittfält för att komma till tidiga avslut vilket kunde bero på att planen var lite “svampig” och ojämn så att det var lättare att komma fram med bollar i luften.
Sorkarna var mycket aktiva med sina positiva tillrop med sånger, och höjde stämningen för HIF till skillnad mot vissa kulltorpssupportrar som matchen igenom talade om hur “helkass” gästerna var.

1:a halvlek
Redan i 1:a gav Calle, Magnus chansen att göra mål och i 4:e skapade HIF två hörnor. Niklas var sen ytterst nära att slå in bollen i 6:e. Hörna igen i den 8:e och HIF hade full koll på spelet. Det tog hela 23 minuter innan Kulltorp sköt sitt första skott mot HIF:s mål. Hörna igen i den 24:e för HIF. KGoIF kom väldigt nära i den 30:e och i den 32:a gjorde de helt ologiskt 1 - 0. Efter att HIF skapat ytterligare en hörna i 38:e hände inte något noterbart i första halvlek.

Halvtidsresultat
Mål   1 - 0
Hörnor   0 - 5​
Varningar   0 - 0

2:a halvlek
48:e började med dubbelhörna för Kulltorp och i minuten efter blir Daniel Elmersson varnad till hans stora besvikelse. HIF drog upp ett anfall på vänstersidan och Linus slog in bollen nästan från hörnflaggan till Jovan som med ett tillslag styr bollen som tar i insidan av Kulltorps vänsterstolpe och går in till 1 - 1, detta skedde i 55:e. Med maximal otur, minuten senare, slog en mittback i HIF en bakåtpassning till sin målvakt. Bollen hade dålig fart så när John skulle rensa missade han och efter mycket trassel gjorde Kulltorp 2 - 1. Linus, pigg som vanligt, kom åter i ett anfall på sin kant i den 58:e och slog en passning till Niklas som förmodligen gjorde sitt absolut finaste mål någonsin när han från en bit utanför Kulltops vänstra straffområdeshörn slog en boll med mycket knorr som gick in i hemmalagets högra hörn, helt otagbart för vilken målvakt som helst till 2 - 2. Jag hade förmånen att se detta i bollens bana och jag kan försäkra Er om att bollen i sin yttersta bana var minst två meter utanför målet och knorrade sig in. Detta blir årets vackraste mål. Det närmaste att göra segermålet var nog Sebastian. som i 73:e försökte att slå in en boll som kom som en genomskärare i straffområdet. Istället för mål blev det ett stort hål i luften. Resten av matchen försvarade sig HIF mycket bra och räddade sig genom att ge hemmalaget hela fyra hörnor och lät inte Kulltorp komma nära sitt mäl.