tisdag 26 augusti 2014

HIF-Hillerstop 2-2 (2-1)

Fjärde raka X-et för HIF som tappar lite mark på konkurrenterna.

Fredagskvällen bjöd på ännu en bra match på Klockarvallen. Ett ihärdigt Hillerstorp bjöd upp till mycket bra spel i hela första halvlek, fast det var bara en ribba som var i vägen för att HIF skulle tagit ledningen redan i andra minuten. Om stolpträffen inte varit så klockren i andra, så kunde HIF mycket väl gått segrande ur matchen.
Spelmässigt får man ändå säga att HGoIF hade 65% och HIF 35%.

Eftersom det stundtals regnade ganska rejält, och det dessutom inte är något tak på läktaren, försökte jag inte ens att anteckna något, så denna skrift kommer helt ur minnet och det vet
Ni ju hur det är!

1:a halvlek
Inledningen såg bra ur för HIF. Redan i 2:a hade de ett bra anfall med ett fint inlägg till Jovan som nickade klockrent i ribban långt ifrån där målvakten befann sig. Redan i minuten efter fick Hillerstorp ett mycket turligt mål och lika snöpligt för HIF. Ett misstag av John i målet och han fick se bollen med endast styrfart rulla över mållinjen till 0 - 1 i den 3:e. Hillerstorp hade nu kontroll över det mesta som hände de närmaste fyrtio minuterna. Ett stort övertag i hörnor och med många skott kunde HGoIF utökat sin ledning om det inte var för en storspelande målvakt i HIF.
John fredade sitt mål ett femtontal gånger varav hälften var riktigt kvalificerade räddningar. Redan här kunde man utnämna honom till lagets bästa spelare.
Så kom två magiska minuter då Sebastian gjorde 1 - 1 i den 43:e framspelad av Niklas ochJohan placerade in sin egen retur på en hörna han lagt till 2 - 1.

Halvtidsresultat
Mål   2 - 1
Hörnor   (stort övertag av HGoIF)
Varningar   0 - 0

2:a halvlek
HGoIF hade fortfarande koll på spelet och gick för en tidig kvittering. Denna kom också i den 55:e till 2 - 2.
Ett av de stora misstagen från domarens sida kom i början på halvleken då Christoffer fick en armbåge i pannan så att den sprak och han fick omedelbart uppsöka läkare för att sy ihop såret. En sådan förseelse renderar i utvisning eller i alla fall en varning i alla andra matcher, men inte i denna utan HGoIF fick fortsätta med bollen.
HIF tog över mer och mer och Niklas rungande skott i stolpen kunde väl tagit något mer till vänster.
Magnus Johansson och Tobias fick varsin varning i 65:e resp. 87:e.
Så kom nästa fadäs från domarens sida. Viktor har bollen och forcerar in i straffområdet. Precis i  utkanten till vänster blir han “kapad” och domaren blåser straff och han stod väldigt nära händelsen. Trots det tar han upp bollen och konsulterar sin assisterande på högerkanten som stod 50 meter från händelsen. Han tar även kontakt med sin andredomare på vänsterkanten som även han var 50 meter från händelsen. Domaren bestämde sig nu för att göra något unikt. Han återvände till brottsplatsen och gav HGoIF bollen i ett nedsläpp.
HGoIF, som förutom armbågen, spelade fair play tog bollen och gick ner till sin kortlinje och slog den till hörna för HIF. Detta skulle domaren själv dömt när det inte blev någon straff, för när Viktor slog på sitt inlägg touchade bollen på backen före kamningen och gick ut över kortlinjen.
Hörnan blev resultatlös och matchen slutade 2 - 2.

Slutresultat
Mål   2 - 2 (Sebastian och Johan)
Assists   (Niklas)
Hörnor (Trots en bra uppryckning av HIF i 2:a vann HGoIF hörnorna med bred marginal)
Varningar   2 - 0

Om inte domaren hade ställt till det hade vi fått njuta i 90 minuter eftersom båda lagen spelade bra fotboll. Trots X:et är det en betydlig uppryckning av HIF jämfört med den stora förlusten i våromgången i Hillerstorp.

Den utan jämförelse bäste på planen var John Pettersson i HIF:s mål.

Om jag skriver att domaren inte var bra, så är jag väldigt snäll.