måndag 11 augusti 2014

HIF - Kärda 1-1 (0-0)

För tredje gången i år var det så dags för möte mellan HIF och KIF. Vid de två första mötena, Smålandskuppen och den första bortamatchen i serien, gick HIF hem som segrare dock inte utan besvär. Vid kuppmötet fick man dessutom spela nästan hela andra halvlek med en man utvisad.
Dagens match skulle utvecklas på ungefär samma sätt som de två tidigare men utan att HIF vann.
Kärda startade som övriga gånger upp på ett bättre sätt än HIF och hade kommandot de första trettio minuterna, varefter HIF tog över mer och mer för att bli överlägsna den sista halvtimman av matchen.

1:a halvlek
Kärda startade upp piggt och var först på nästan alla bollar i inledningen. De skapade två “kalabaliker” i HIF:s målgård dock utan att kunna avsluta på mål. Vid det ena tillfället smet bollen mycket nära förbi Adams vänstra stolpe. Erik fick en varning i 11:e minuten och pressen från KIF fortsatte ända till den 30:e då HIF fick en frispark nära sidlinjen vid halva plan. Johan som lägger “alla” frisparkar från dessa lägen slog till bollen och den fick en fin båge och utan att någon kom åt den slog den i KIF:s vänstra stolpe och gick ut på plan. Från och med nu tog HIF över mer och mer. Per-Johan fick en mycket märklig varning i 35:e som ingen förstod över huvud taget. Så avslutade HIF med två hörnor i 40:e och en i den 42:a

Halvtidsresultat
Mål   0 - 0
Hörnor   4 - 1
Varningar   2 - 0

2:a halvlek
HIF-pressen fortsatte och P-J hade ett mycket bra skott redan i den 47:e. Ytterligare en märklig varning i den 52:a gick till Dennis. Kärda fick sin andra och sista hörna för dagen i 56:e. Kärda fick två varningar. En i den 61:a och en i den 66:e. Strax före den andra varningen för KIF kom de i ett ströanfall och en felbedömning från Adam gjorde att bollen försmädligt och helt ologiskt rullar sakta in i HIF:s mål till 0 - 1 i den 65:e minuten.
Eftersom det var HIF som förde matchen nu så fortsatte de att trycka på mot ett helt slutkört Kärda. Den ende som fortfarande stod emot i KIF var Johannes Eriksson med sitt lätta steg. På ett fint anfall där vänsterbacken Martin tog en lång löpning på vänsterkanten och slog in ett bra inlägg kunde Erik kvittera till 1 - 1 i den 70:e. Det kunde mycket väl blivit vinst som övriga möten i slutet på matchen för HIF men det ovanligt fina semestervädret, tror jag, satte stopp för detta. Anders fick även han en varning. Detta skedde i den 80:e. Erik avslutade så med ett riktigt bra skott i den 90:e.

Slutresultat
Mål   1 - 1 (Erik)
Assists   Martin
Hörnor   7 - 2
Varningar   4 - 2 (Erik, Per-Johan, Dennis, Anders)

Totalt dominans från Kärda i inledningen vändes till lika stor dominans för HIF i andra delen av matchen. Två vinster och en oavgjord match mot Kärda i år får högsta betyg av mej. Den lilla fadäsen som Adam gjorde revanscherade han sig mycket väl ifrån genom många räddningar och särskilt den när han med en enhandsräddning fredade sitt mål på ett hårt skott från nära håll.
Bäst på plan idag var Erik och Adam för HIF. Gästernas bäste tycker jag att Johannes Eriksson var, som var pigg matchen igenom.