onsdag 6 augusti 2014

Höstupptakt på Klockarvallen mellan HIF och LIF slutade 7 - 2 (5 - 1)

Inte var vi väl så många som på allvar trodde att detta möte skulle bli någon värdemätare på vad de båda lagen skulle kunna prestera. Det blev inte så heller, för det var Hällabäck alldeles för starka för. Långaryd fick inte låna bollen mycket efter de första tio minuterna.

1:a halvlek
Uppstarten var jämn. Det stod 1 - 1 efter 7:e. Då hade Magnus P spelat fram Erik till 1 - 0 i 6:e och LIF kvitterat i den 7:e som dessutom hade de två första hörnorna. Det var väl så långt som LIF kom i den första halvleken, därefter var det HIF för hela slanten. Redan i den 10:e serverade Niklas , Linus en boll som han gjorde 2 - 1 på. Den svåra hettan (29 C) gjorde att domaren lade in vattenpausar i mitten på varje halvlek. Redan vid den första, gick många LIF-spelare på knäna och begärde att de skulle få byta. HIF:s backlinje bjöds in till att spela väldigt högt. Detta gjorde att LIF kunde kontra och skaffa sig hörnor i den höga pressen som HIF hade. I den 26:e inträffade något som man sällan ser. Det var Niklas som fick skottläge och sköt i ribban. Returen gick ut till Linus som på halvvolley sköt bollen i ribban och LIF kunde reda ut situationen. När Per-Johan spelade fram Sebastian i 29:e sköt han ett lobbskott till 3 - 1. Övertaget var konstant för HIF men det gick ända till den 43:e innan Niklas spelade ut till Magnus J, som fick göra ett drömmål med ett skott från snäv vinkel till 4 - 1. Minuten efter slog Johan en sådant perfekt djupledsboll, som bara han kan, till Niklas som satte in 5 - 1.

Halvtidsresultat
Mål   5 - 1
Hörnor   6 - 4
Varningar   0 - 0
2:a halvlek
Man skulle kunnat lagt karbonpapper mellan 5:an och 6:an för i 52:a kom det åter en perfekt djupledsboll från Johan till Niklas, där han kunde göra sitt andra mål för dagen till ställningen 6 - 1. LIF hade inte återhämtat sig speciellt mycket i pausen. Lundberg hade tillslutit till LIF och trots hans numera “höga” ålder blev det en frisk fläkt på vänsterkanten i laget. Strax före vattenpausen i den 16:e spelade Erik fram Tobias till 7 - 1.
HIF var riktigt nöjda och tillät LIF att komma upp och förbi Adam, och med helt öppet mål lyckades LIF skjuta utanför i den 78:e. LIF fick till slut göra 7 - 2 i den 87:e.

Slutresultat
Mål   7 - 2 (Niklas 2, Erik, Linus, Sebastian, Magnus J, Tobias)
Assists   Johan 2, Niklas 2, Magnus P, Per-Johan, Erik
Hörnor   10 - 6
Varningar   0 - 0

Ingen match man kommer att minnas så värst länge förutom möjligen Magnus Johansson, som kanske gjorde sitt livs vackraste mål.

Domaren hette Martin Holmgren


/Thorbjörn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar