Ljungan     Tobbe       Dennis  Söderberg
                      Erik         Emil

Bänken: Bogge, Barck, Fille, Mange P
Lagledning: Alle, Linus

På Åängsvallen i Klevshult tog hemmalaget emot dagens gäster som var Hällabäcks IF. Matchen slutade 1 – 2.
Vi som var där c:a 10 supportrar tillhörande vart och ett av lagen, fick se den absolut snällaste fotbollsmatch som spelats i år (även ungdomsfotboll inräknat).
Visst är det bra med justa matcher men någon tackling hit och dit hade varit roligt att se. Den mycket fina och stora planen såg inbjudande ut för ett spelskickligt lag som HIF.
Planen var kanske något för lite vattnad och hade hårdnat till rejält, vilket gjorde att bollarna studsade betydligt högre än ”vanligt”. Detta ställde till med ett och annat. Otaliga missar uppstod p.g.a. att bollarna studsade över HIF:s spelare när de skulle ta emot bollar eller dela ut passningar. Det var på ett sådant misstag som KSK kunde göra sitt enda mål och ta ledningen efter 55 minuter.
Stundtals hade HIF stor kontroll på bollen men alltför ofta vaggades man in i KSK:s tempo så att vilket lag som helst kunde faktiskt ha gått hem med segern. Nu är det ju så att det lag som gör flest mål vinner.

1:a halvlek
I 3:e spelar Viktor en boll till Erik som avlossar en nick i kalabaliken, efter detta studsar bollen på mållinjen innan målvakten får tag i den. Emil kommer fri i 9:e men en back kommer emellan och slår bollen på Viktor som sånär gör mål utan att veta om det. Första avslut på mål för KSK kommer först efter 17 minuter och minuten senare får KSK sin första varning. Inte för ojusthet utan för ”snack”. HIF får nu två hörnor i rad där Stefan får på en bra nick på den senare som den storspelande målvakten i KSK kan rädda. John får också visa sig på styva linan när han räddar en frispark från nära håll. Dessa två händelser sker i 20:e resp. 22:a minuterna. I 28:e är Dennis fri och i 29:e slår Johan på ett långskott från c:a 40 meter. Detta skott har riktning att kunna dimpa ner alldeles under ribban men den eminente KSK-målvakten kan tippa det till hörna. I 32:a är John helt ur spel efter en missad utrusning men skottet från KSK går utanför. KSK:s första och enda hörna i första halvan kommer efter 40 minuter. Erik spelar fram Emil i 43:e och i 45:e kommer KSK i sitt tredje anfall.

Halvtidsresultat

Mål   0 – 0
Hörnor   1 – 4
Varningar   1 – 0

2:a halvlek
I 52:e och 55:e är först Erik och sedan Dennis framme utan målresultat. I 56:e får HIF en hörna som rinner ut i sanden. Så var det det här med den höga studsen. Maen skall nicka undan en boll i backlinjen men den hårda studsen gör att bollen går ½ meter över honom, Maen som nu är felvänd får två KSK-spelar mot sig och hinner inte vända för att reparera utan bollen serveras till en fri spelare i mitten som enkelt kan göra 1 – 0. Detta sker i 58:e. Så kommer det ett mycket bra skott i 60:e från Stefan som KSK räddar till hörna. Bark kommer in på HY och river och sliter och kommer förbi sin ytterback flera gånger och i 69:e får han till ett inlägg som Emil skickar in till 1 – 1. KSK får sin andra hörna för dagen i 75:e. Så missar Maen åter efter en konstig studs i 78:e men KSK skjuter utanför. Den mest spektakulära räddningen kommer i 80:e. Det är åter John som gör en utrusning och missar. Bollen matas över med en krossboll som KSK avlossar ett skott från. Av någon konstig anledning har John åter kommit tillbaka i målet. Han slidar som en hockeymålvakt och lyckas fånga bollen mellan sina knän. HIF går nu hårt för ett vinstmål. I 81:a och 82:a är det Johan som spelar fram Emil och Dennis spelar fram Filip men inga mål. I sista minuten får HIF frispark från långt håll. Johan matar fram till Emil som skarvnickar fram till Dennis vilken kan göra segermålet endast sekunder från full tid 1 – 2. Domaren sätter pipan i munnen direkt efter avspark och blåser av matchen.

Slutresultat

Mål   1 – 2 (Emil, Dennis)
Hörnor   2 – 6
Varningar   2 – 0

En mycket snäll match där det stundtals saknades spel från båda lagen. Vid de tillfällen då HIF bjöd upp till spel hade de stort övertag och utan sin fantastiske målvakt skulle HIF kunnat gjort 4 – 5 mål till. När nu matchen blev som den blev kunde KSK mycket väl ha vunnit för de sakade inte målchanser. Vid flera tillfällen var det total kaos i de båda lagens straffområden det petades och sköts ett tiotal gånger vid flera tillfällen i båda lagen innan man till slut fick undan bollen.

Bäst på plan var utan tvekan Klevshults målvakt
Inga ”HATTAR” delas ut i HIF

Dennis sa efter matchen: Det är nästan att man skäms för att vi vinner.

Domaren Johnny Edh var bra. Han fick dela ut två varningar inte för hårt spel för det fanns inte utan för protest. Båda gick till KSK.