Magnus J   Danne  Maen   Johan
 Ljungan     Dennis  David   Nicke
             Emil        Erik

Bänken: Söderberg, Fille, Bogge, Honken

Dagens match på Klockarvallen blev en besvikelse. Dels för HIF:s tama spel i första halvlek så väl som det ”fuskspel” som SWEBIH hade under hela matchen.
Det råder ingen som helst tvekan om vilket det bästa laget var. Det var gästerna som med sin taktik med sex backar och fyra anfallare dominerade tillställningen. Det är bara så tråkigt att ett så spelskickligt lag försöker att fuska sig igenom en hel match. Stora grova spelare föll som käglor och spelade skadade vid varje beröring. Domaren, Bo Larsson gjorde kanske inte allt han kunde för att stävja filmningarna fastän han delade ut inte mindre än sex varningar till SIF. samtidigt som HIF fick tre. HIF fick ett kraftigt spelövertag sista halvtimman men det berodde mest på att SIF då spelade med nio backar i straffområdet och en anfallare. Deras fusktaktik gick hem i allt. Man gjorde faktiskt det första målet med en hand som ställde hela HIF:s försvar. Domaren såg naturligtvis inte detta utan dömde mål. För övrigt anser jag att han gjorde en helt OK match. Hade han varnat för filmning varje gång hade HIF inte haft någon att spela mot den sista halvtimman

1:a halvlek
De första tio minuterna böljade spelet lite fram och tillbaka och det var HIF som fick de två första hörnorna. En i 11:e och en i 13:e. Ett inspel från SIF:s vänstersida gick förbi många i HIF:s försvar och när en i gästernas lag slog till bollen med armen blev John och hela försvaret ställda. Detta skedde i 15:e och gjorde ställningen till 0 – 1. Med sin uppställning med sex backar och fyra anfallare kunde de lätt kontra farligt med långa bollar till anfallet. I 18:e fick HIF åter ett försök att göra mål med en hörna. Minuten efter kom HIF:s första målchans. Det var Niklas som efter ett långt inkast fick tillbaka bollen och slog ett inlägg till Erik som så när fick in bollen. Inte mycket av värde hände på planen mer än att det nästan ständigt låg någon SWEBIH-spelare på marken och fingerade skadad. Kortleken kom inte upp förrän i 32:a, vilket var synd för då kanske matchen hade blivit lite roligare att titta på, och då var det en SIF-spelare som blev varnad. Det enda fina anfallet med avslut i mål kom i 34:e och då var det åter SIF som gjorde mål till 0 – 2. Halvleken avslutades med att Filip blev varnad i 39:e och Niklas sköt ett bra skott i 41:a.

Halvtidsresultat
Mål   0 – 2
Hörnor   4 – 1
Varningar   1 – 1 (Filip)

2:a halvlek
Hela andra halvlek var spelövertaget väldigt stort för HIF. Det berodde till stor del på att SIF gick ner på nio backar för att försvara sin ledning och en anfallare som skulle snappa upp eventuella långbollar.
Redan i 50:e uppstod ett missförstånd mellan Maen-bröderna och Henrik blev helt själv med två SIF-are som avväpnade honom när han fick felträff på bollen och kunde lätt rulla in till 0 – 3.
Det var ett helt perfekt spelupplägg mot HIF som kämpade och slet men de hade inget svar att ge SIF på detta. Ett och annat långskott avlossades men nästan alla räddades till hörna eller gick utanför. 0 – 4 lät inte vänta på sig det kom redan i 64:e. Trots enormt spelövertag ville inte bollen in för HIF. Hörnorna duggade tätt för HIF. Man åstadkom inte mindre än nio hörnor i andra medan varningarna duggade nästan lika tätt för SIF. De lyckades få fem stycken i andra. Viktor fick göra tröstmålet. Han gick helt på egen hand rakt genom SIF:s försvar och satte bollen läckert vid vänstra stolproten till 1 – 4 i 85:e.
Inget annat hände mer än att det låg ojande och skadespelande SIF-are mest hela tiden på planen.

Slutresultat
Mål   1 – 4 (Viktor)
Hörnor   13 – 2
Varningar   3 – 6 (Filip, Dennis, Niklas)

Det enda stora glädjeämnet var de fantastiska SORKARNA som sjöng och spelade trumma oavbrutet i över två timmar. De sjöng så bra utanför hemmalagets omklädningsrum efter matchen så att spelarna kom ut och sjöng sin segersång i bara strumplästen. Ni är fantastiska och värda allt beröm för Er insats.
En perfekt strategi från gästerna drog ner byxorna på HIF som inte mötte någon motståndare förrän man passerat halva anfallszonen och p.g.a. det kunde man aldrig passera den köttmur som SWEBIH ställde upp där. Det var inte bara spelet som fallerade idag utan HIF gick också på provokationerna från gästerna och tappade på så sätt förmågan att spela. En och annan hård tacklig kom från HIF och det skapade ytor men sen var det åtta spelare kvar att passera. En av SIF:s spelare provocerade även publiken genom att kasta en halvfull vattenflaska rakt in i HIF:s spelarbås. Som tur var blev ingen skadad men alla som såg det spelare som publik blev väldigt upprörda över detta. Ytterligare en händelse som domaren inte såg.

För HIF:s del får man hoppas att det inte finns fler lag av den här sorten i serien för då blir det inte lätt att spela gladfotboll.

Domarinsatsen från Bo Larsson var väl OK men han skulle delat ut några tidiga varningar för filmning så kanske det inte hade urartat i detta avseende
Priset till bästa spelare för dagen gick till Dennis Good i HIF och till Senad Zulovic i SWEBIH, som var klart bäst på planen och utan några filmningar.

Publik c:a 75 personer och där ”klacken” står för nästan hälften.